marți, 16 iunie 2009

Cristiano Bergodi, cel mai bun la Rapid după "era Răzvan Lucescu"

În ultimele două sezoane, Rapid nu a făcut cunoştinţă cu conceptul de stabilitate pe banca tehnică. După despărţirea de Răzvan Lucescu, cel care a antrenat echipa din Giuleşti trei stagiuni la rând, nu mai puţin de şase tehnicieni şi-au încercat norocul la clubul patronat de George Copos. infotbal.blogspot.com a analizat cifrele tuturor succesorilor actualului selecţioner al reprezentativei României, iar cele mai bune rezultate au fost obţinute atunci când la cârmă se afla Cristiano Bergodi. Sub comanda italianului a fost cucerit şi singurul trofeu din aceste sezoane: Supercupa României (în 2007). Perioada în care actualul tehnician al Stelei s-a aflat în Giuleşti consemnează şi cele mai bune medii ale Rapidului în ceea ce priveşte golurile înscrise (1,6 pe meci) şi cele primite (0,7 pe meci), precum şi cel mai bun procentaj al punctelor câştigate (70%). De remarcat este şi faptul că Bergodi nu a fost învins în niciun joc oficial la "feroviari"!

(număr meciuri_victorii_egaluri_înfrângeri_golaveraj_puncte câştigate/total puncte puse în joc_procentaj)

CRISTIANO BERGODI (sezonul 2007-2008)
Liga I
9_5_4_0_15-7_19p/27_70%
Medie goluri marcate: 1,6
Medie goluri primite: 0,7
Cupa României
S-a calificat în optimile de finală, după 3-0, în deplasare, cu FCM II Bacău, echipă din Liga a III-a
Supercupa României
A triumfat în faţa celor de la Dinamo, la capătul unui meci disputat în Bucureşti, pe stadionul "Lia Manoliu" (1-1, 6-5 la loviturile de departajare)
Cupa UEFA
A fost eliminat în primul tur, după 0-0 (în deplasare) şi 2-2 (pe teren propriu) cu germanii de la FC Nurnberg

MIRCEA REDNIC (sezonul 2007-2008)
Liga I*
15_8_2_5_20-12_26p/45_57%
Medie goluri marcate: 1,3
Medie goluri primite: 0,8
Cupa României
S-a calificat în sferturile de finală (după 3-0, în deplasare, cu Poli Iaşi), acolo unde a pierdut cu o-1 meciul disputat la Constanţa, cu Unirea
*Nu a fost luat în calcul meciul Rapid - Steaua, al cărui rezultat, 0-3, a fost stabilit la masa verde.

MARIAN RADA (sezoanele 2007-2008 şi 2008-2009)
Liga I
20_10_3_7_31-19_33p/60_55%
Medie goluri marcate: 1,5
Medie goluri primite: 0,9
Cupa României
În ultima ediţie, a fost eliminat în sferturile de finală, după 2-4, la Piteşti, cu Dinamo

JOSE PESEIRO (sezonul 2008-2009)
Liga I
16_8_4_4_22-15_28p/48_58%
Medie goluri marcate: 1,3
Medie goluri primite: 0,9
Cupa României
S-a calificat în sferturile de finală, după ce a trecut de echipe din Liga a II-a: 3-2 după prelungiri, pe teren propriu, cu Petrolul Ploieşti şi 3-0, la Ploieşti, cu Internaţional Curtea de Argeş
Cupa UEFA
A fost eliminat în turul inaugural, după 0-1 (în deplasare) şi 1-1 (acasă) cu germanii de la VfL Wolfsburg

NICOLAE MANEA (sezonul 2008-2009)
Liga I
1_0_0_1_0-2_0p/3_0%
Medie goluri marcate: 0
Medie goluri primite: 2

VIOREL HIZO (sezonul 2008-2009)
Liga I
6_3_1_2_8-7_10p/18_55%
Medie goluri marcate: 1,3
Medie goluri primite: 1,1

vineri, 12 iunie 2009

EXCLUSIV. Mircea Rădulescu: "Meseria de antrenor e obsesivă pentru Dan Petrescu!"

Mircea Rădulescu, directorul Şcolii Federale de Antrenori, a comentat pentru infotbal.blogspot.com ierarhia tehnicienilor din Liga I în sezonul 2008-2009. "Nu întotdeauna un astfel de clasament arată adevărata valoare a tehnicienilor. Se poate ca un antrenor foarte bun să nu fie în prima parte a topului din cauza jucătorilor de care dispune. Una e să ai un lot foarte valoros, alta e să pregăteşti o echipă de "gloabe". Aportul antrenorilor la rezultatele unei formaţii este între 40% şi 60%", a precizat, de la început, cel poreclit "Riciu".

INFOTBAL: Cifrele spun că Dan Petrescu este cel mai bun antrenor din Liga I în această stagiune. Sunteţi de acord?
Mircea Rădulescu: Da, Dan Petrescu merită să fie pe primul loc! Este un tehnician care răspunde la rigorile unui antrenor de top. Este comunicativ şi competent, are un trecut de mare fotbalist, responsabilizează jucătorii, le ridică unora cota, pregăteşte foarte bine meciurile. Plus că, la Urziceni, s-a adaptat foarte bine, ţinând cont că Unirea este un club fără tradiţie în fotbalul românesc. A reuşit să surmonteze acest handicap. Pentru el, meseria de antrenor este obsesivă, în sens pozitiv.

- Găsiţi şi aspecte negative la Petrescu?
- Uneori, a reacţionat prea vehement la unele decizii ale arbitrilor. Într-o discuţie avută cu el, mi-a recunoscut că îi pare foarte rău că a avut asemenea reacţii, dar tensiunea din timpul unui meci este foarte ridicată la el.

- Pe locul secund în top a terminat Dusan Uhrin jr.
- Uhrin i-a surprins pe toţi cu divorţul de Timişoara. Consider că n-a gestionat cum trebuie relaţia cu patronul, între cei doi survenind un conflict intim. Niciodată nu va câştiga antrenorul în astfel de situaţii! Lui Uhrin îi pare foarte rău că nu a continuat la Timişoara, acolo unde a beneficiat de condiţii excepţionale. A avut bază de pregătire, jucători buni şi un patron sigur din punct de vedere material.

"Aşteptam mai mult de la Hizo"

- A greşit Uhrin când s-a dus la CFR Cluj?
- El n-a ştiut să-şi facă un contract de antrenor. Asta şi pentru că, oficial, cehul a fost consilier sportiv. Eu îl acuz pentru că a făcut un compromis împotriva unei prevederi a regulamentului (n.a. - cea care spune că un antrenor nu poate pregăti mai mult de o echipă din acelaşi eşalon într-un an competiţional), fie ea bună, fie rea. Altfel, e un tehnician bun, serios, cu caracter.

- Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Gabi Balint.
- Balint a făcut o treabă foarte bună la Timişoara şi, dacă avea un contract mai bine făcut, cred că era lăsat să continue. El face parte din corpul antrenorilor profesionişti. Problema a fost că patronul dorea o mână forte, un tehnician mai dur, iar aceste trăsături nu le-a găsit la Balint, spre care nu trebuia să se orienteze de la început.

- Cine este pentru dumneavoastră decepţia sezonului?
- Mi-e greu să las corigenţi, în special din poziţia în care mă aflu. Mă aşteptam la mai mult de la Viorel Hizo, mai ales la ultimul meci, cel cu Poli Iaşi.

Italienii, buni pentru Liga I

- Au fost, în total, 38 de antrenori. E mult, e puţin?
- E exagerat de mult! Rezultă o medie de mai mult de doi antrenori pe echipă. La Şcoala de Antrenori am calculat o medie a continuităţii, care la noi a ieşit de şase luni şi jumătate. În Franţa, de exemplu, aceasta este de un an şi opt luni... În România, antrenorii, în general, sunt victime sigure, nu sunt suficient de apăraţi, sunt cam în bătaia vântului. Schimbările dese apar din cauza banilor, pentru că, la noi, spre deosebire de alte ţări, sumele încasate pentru participarea în cupele europene şi din drepturile TV reprezintă un procent foarte mare din bugetul unui club. O clasare pe un loc cât mai sus este echivalentă cu mai mulţi bani încasaţi.

- Care dintre cei nouă antrenori străini v-au atras atenţia?
- Nicolo Napoli, mai ales pentru continuitate, şi Cristiano Bergodi. Cred că italienii se pretează cel mai bine la fotbalul românesc. În schimb, Jose Peseiro ne-a tratat cam de sus. Portughezul a avut un contract exagerat faţă de ce înseamnă campionatul nostru. Iar indisciplina sa pe bancă mi-a lăsat un gust amar.

- În sezonul următor va mai fi valabilă regula ca un tehnician să nu poată pregăti mai mult de o echipă din acelaşi eşalon într-un an competiţional?
- Pe 22 iunie, Comitetul Executiv va decide dacă se va mai aplica această prevedere. Din discuţiile pe care le-am avut eu cu antrenorii, ei sunt de acord să fie menţinută, dar să fie completată cu aceea că nu pot avea nicio altă funcţie în cadrul altui club.

Dan Petrescu este cel mai bun antrenor din ediţia 2008-2009 a Ligii I

Unirea Urziceni a câştigat în sezonul 2008-2009, în premieră, titlul de campioană a României, însă cel care a fost principalul responsabil de pregătirea echipei, Dan Petrescu, mai are un motiv de bucurie. Fostul internaţional ocupă primul loc în topul antrenorilor din recent încheiata ediţie a campionatului intern. Cel poreclit "Bursucul" a adunat 68% din totalul punctelor puse în joc (70 din 102), fiind la egalitate cu Dusan Uhrin jr., fost tehnician la FC Timişoara şi la CFR Cluj, cehul cucerind 45 de puncte din 66. Petrescu a susţinut însă un număr mai mare de meciuri, 34, faţă de 22 ale lui Uhrin. Podiumul este completat de Gabi Balint, antrenor care a stat pe banca timişorenilor în primele 16 runde ale returului şi care a strâns 66% din totalul punctelor puse în joc (32 din 48).

> 38 de tehnicieni au semnat condica în Liga I, în stagiunea 2008-2009, măcar o dată. Acelaşi număr de antrenori s-a înregistrat şi în sezonul precedent.
> Nouă antrenori străini s-au perindat prin ultima ediţie a Ligii I: patru italieni (Maurizio Trombetta, Nicolo Napoli, Cristiano Bergodi şi Massimo Pedrazzini), trei portughezi (Jose Peseiro, Antonio Conceicao şi Alvaro Magalhaes), un ceh (Dusan Uhrin jr.) şi un sârb (Miodrag Jesici). În ediţia trecută au fost doar şase stranieri.
> Ca şi în sezonul 2007-2008, şapte antrenori au stat pe banca aceleiaşi echipe în toate cele 34 de etape. Acum, aceştia sunt Dan Petrescu (Unirea), Mircea Rednic (Dinamo), Răzvan Lucescu (FC Braşov), Ionuţ Badea (FC Argeş), Petre Grigoraş (Oţelul), Ioan Ovidiu Sabău (Gloria Bistriţa) şi Cristian Pustai (Gaz Metan).
> Cei mai mulţi tehnicieni, câte patru, s-au succedat la CFR Cluj (Ioan Andone, Maurizio Trombetta, Dusan Uhrin jr. şi Antonio Conceicao), la Rapid (Jose Peseiro, Nicolae Manea, Marian Rada şi Viorel Hizo), la CS Otopeni (Miodrag Jesici, Gabriel Mărgărit, Marian Bucurescu şi Liviu Ciobotariu) şi la Gloria Buzău (Ştefan Stoica, Alvaro Magalhaes, Mario Marinică şi Constantin Cârstea). Schimbările dese nu au fost de bun augur pentru niciuna dintre echipe. CFR Cluj, campioana din sezonul 2007-2008, a terminat pe locul 4, Rapid a ratat calificarea în cupele europene, iar CS Otopeni şi Gloria Buzău au retrogradat.
> Cristian Dulca este singurul tehnician care a câştigat toate punctele puse în joc. Acesta a fost "principal" la FC Vaslui în ultimele două runde, atunci când moldovenii au învins Rapidul (1-0), pe teren propriu, şi U Craiova (1-0), în deplasare. Doar Dorinel Munteanu a mai încheiat sezonul fără să fie învins. "Neamţul" a stat pe banca Stelei doar cinci etape, timp în care a bifat un succes şi patru remize.
> Şapte antrenori nu au reuşit să câştige nicio partidă. Este vorba despre Mario Marinică (Gloria Buzău), Alvaro Magalhaes (Gloria Buzău), Miodrag Jesici (CS Otopeni), Ştefan Stoica (Gloria Buzău), Gabriel Mărgărit (CS Otopeni), Valentin Velcea (FC Timişoara) şi Nicolae Manea (Rapid). Ultimii cinci nu au izbutit să obţină nici măcar un punct!
> Din sezonul 2008-2009 a intrat în vigoare regulamentul care prevede ca un antrenor să nu poată conduce mai mult de o echipă din acelaşi eşalon într-un an competiţional. Cu toate acestea, Dusan Uhrin jr. şi Viorel Hizo l-au încălcat. Cehul a stat în tur la cârma celor de la FC Timişoara, iar în primele cinci runde ale returului a fost la CFR Cluj. "Dulăul" i-a pregătit pe cei de la FC Vaslui, în tur, timp de 13 etape, apoi, în ultimele şase runde ale campionatului, a antrenat la Rapid. Ambii însă, oficial, au ocupat funcţia de consilier sportiv, cea de antrenor principal fiind avută de cehul Ales Jindra (la CFR Cluj) şi de Nicolae Manea (la Rapid).

CLASAMENTUL ANTRENORILOR DIN LIGA I

(număr meciuri_victorii_egaluri_înfrângeri_golaveraj_puncte câştigate/total puncte puse în joc_procentaj)

1. Dan Petrescu (Unirea)
34_21_7_6_51-20_70p/102_68%

2. Dusan Uhrin jr. (FC Timişoara/CFR Cluj)
22_13_6_3_38-24_45p/66_68%

3. Gabi Balint (FC Timişoara)
16_10_2_4_26-17_32p/48_66%

4. Mircea Rednic (Dinamo)
34_20_5_9_56-30_65p/102_63%

5. Maurizio Trombetta (CFR Cluj)
11_6_3_2_16-9_21p/33_63%

6. Viorel Moldovan (FC Vaslui)
19_10_4_5_31-24_34p/57_59%

7. Marius Lăcătuş (Steaua)
25_12_8_5_36-20_44p/75_58%

8. Jose Peseiro (Rapid)
16_8_4_4_22-15_28p/48_58%

9. Nicolo Napoli (U Craiova)
31_14_11_6_40-22_53p/93_56%

10. Antonio Conceicao (CFR Cluj)
12_5_5_2_14-9_20p/36_55%

11. Răzvan Lucescu (FC Braşov)
34_14_13_7_35-25_55p/102_53%

12. Marian Rada (Rapid)
11_5_2_4_14-10_17p/33_51%

13. Sorin Cârţu (Pandurii)
26_10_8_8_19-20_38p/78_48%

14. Viorel Hizo (FC Vaslui/Rapid)
19_8_3_8_19-20_27p/57_47%

15. Ionuţ Badea (FC Argeş)
34_12_8_14_41-47_44p/102_43%

16. Cristiano Bergodi (Poli Iaşi)
17_6_3_8_19-22_21p/51_41%

17. Petre Grigoraş (Oţelul)
34_11_7_16_37-48_40p/102_39%

18. Ioan Ovidiu Sabău (Gloria Bistriţa)
34_11_5_18_32-44_38p/102_37%

19. Cristian Pustai (Gaz Metan)
34_10_6_18_36-51_36p/102_35%

20. Ion Marin (Farul)
24_6_5_13_19-37_23p/72_31%

21. Ionuţ Popa (Poli Iaşi)
17_4_4_9_13-25_16p/51_31%

22. Marian Bucurescu (CS Otopeni)
10_2_3_5_9-13_9p/30_30%

23. Constantin Cârstea (Gloria Buzău)
17_4_2_11_17-32_14p/51_27%

24. Liviu Ciobotariu (CS Otopeni)
18_3_4_11_18-24_13p/54_24%

25. Lucian Marinof (Farul)
10_2_1_7_8-19_7p/30_23%

* Au fost luaţi în calcul doar antrenorii care au adunat cel puţin zece meciuri în ediţia 2008-2009 a Ligii I. La procentaje egale, criteriul care a făcut departajarea este cel al numărului mai mare de meciuri.


CEILALŢI TEHNICIENI

(număr meciuri_victorii_egaluri_înfrângeri_golaveraj_puncte câştigate/total puncte puse în joc_procentaj)

1. Cristian Dulca (FC Vaslui)
2_2_0_0_2-0_6p/6_100%

2. Dorinel Munteanu (Steaua)
5_1_4_0_4-3_7p/15_46%

3. Ioan Andone (CFR Cluj)
6_2_2_2_8-4_8p/18_44%

4. Massimo Pedrazzini (Steaua)
4_1_2_1_4-4_5p/12_41%

5. Ionel Gane (U Craiova)
3_1_0_2_4-3_3p/9_33%

6. Eugen Neagoe (Pandurii)
8_1_2_5_8-16_5p/24_20%

7. Mario Marinică (Gloria Buzău)
7_0_2_5_2-11_2p/21_9%

8. Alvaro Magalhaes (Gloria Buzău)
7_0_1_6_4-14_1p/21_4%

9. Miodrag Jesici (CS Otopeni)
4_0_0_4_4-13_0p/12_0%

10. Ştefan Stoica (Gloria Buzău)
3_0_0_3_0-5_0p/9_0%

11. Gabriel Mărgărit (CS Otopeni)
2_0_0_2_1-4_0p/6_0%

12. Valentin Velcea (FC Timişoara)
1_0_0_1_0-1_0p/3_0%

13. Nicolae Manea (Rapid)
1_0_0_1_0-2_0p/3_0%

* La procentaje egale, criteriul care a făcut departajarea este cel al numărului mai mare de meciuri şi, apoi, cel al golaverajului.

Topul din sezonul 2007-2008 - aici.

FC Timişoara este ultima echipă care a învins-o pe CFR Cluj în Cupa României

Cupa României, finala: CFR CLUJ - FC TIMIŞOARA (mâine, ora 21.00, Antena 1; se joacă la Târgu-Jiu)

DRUMUL PÂNĂ LA FINALĂ

CFR CLUJ
Şaisprezecimi de finală
U Cluj-Napoca (Liga a II-a) - CFR Cluj 3-3, 10-11 după lovituri de departajare
Soporan (10 şi 23-ambele din penalty), Şuteu (77) / Didy (50), Trică (76), Peralta (78); au înscris la loviturile de departajare: Soporan,Unguruşan, Cordoş, Buş, Borza, Bundea, Szilagyi, Ionescu, Şuteu, Merlier / Trică, Culio, Deac, Didy, Peralta, Tony, Toma, Panin, Dani, Claro, Trică; a ratat la loviturile de departajare: Soporan
Optimi de finală
Sportul Studenţesc Bucureşti (Liga a II-a) - CFR Cluj 0-1
Panin (75)
Sferturi de finală (s-a jucat la Bucureşti)
CFR Cluj - Pandurii 1-0
Peralta (44-penalty)
Semifinale (s-a jucat la Urziceni)
CFR Cluj - FC Vaslui 2-0
Ruiz (10), Pereira (90+3)

Peralta este golgheterul clujenilor în actuala ediţie a Cupei României. Argentinianul a înscris două goluri (ambele au avut caracter decisiv) şi a transformat o lovitură de departajare.

FC TIMIŞOARA
Şaisprezecimi de finală
CFR II Cluj-Napoca (Liga a III-a) - FC Timişoara 0-1
Rusici (90+2)
Optimi de finală (s-a jucat la Bucureşti)
Dunărea Galaţi (Liga a II-a) - FC Timişoara 1-2
Enache (56) / Bucur (20), Borbely (51)
Sferturi de finală (s-a jucat la Cluj-Napoca)
FC Timişoara - Gloria Bistriţa 2-0
Magera (90), Curtean (90+2)
Semifinale (s-a jucat la Cluj-Napoca, cu porţile închise)
Dinamo - FC Timişoara 1-4
Cristea (72) / Magera (25), Abiodun (60), Bucur (82), Nibombe (86)

Bucur şi Magera sunt golgheterii timişorenilor în actuala ediţie a Cupei României. Fiecare a marcat câte două goluri.

2-0 în favoarea timişorenilor este rezultatul înregistrat în ultima confruntare dintre cele două formaţii care a avut loc în Cupa României. În sezonul 2006-2007, bănăţenii s-au impus, în optimile de finală, graţie golurilor înscrise de Cristea (20 şi 51). Meciul s-a disputat la Hunedoara. Eşecul de pe 8 noiembrie 2006 este ultimul înregistrat de clujeni în această competiţie. De atunci, "feroviarii" au susţinut nouă partide în Cupa României, bilanţul consemnând opt victorii şi o remiză. Echipele învinse de "alb-vişinii" sunt FC Săcele (3-0), Jiul Petroşani (1-0), FC Braşov (1-0 după prelungiri), Dacia (3-0), Unirea (2-1 în finala stagiunii trecute, disputată la Piatra-Neamţ), Sportul Studenţesc Bucureşti (1-0), Pandurii (1-0) şi FC Vaslui (2-0), iar duelul cu U Cluj-Napoca, încheiat la egalitate (3-3), a fost câştigat de CFR Cluj la loviturile de departajare.
Ultimul eşec (la capătul timpului de joc) al celor de la FC Timişoara în Cupa României este cel din finala sezonului 2006-2007, 0-2 cu Rapid, meci disputat chiar pe arena bănăţenilor. Aceştia au fost eliminaţi în ediţia trecută de Gloria Buzău, la loviturile de departajare.

miercuri, 10 iunie 2009

Şoc la Torshavn!

Mare surpriză aseară în Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2011! În seria din care face parte şi reprezentativa României, naţionala Insulelor Feroe a câştigat, scor 1-0, meciul susţinut, pe teren propriu, împotriva Rusiei, principala contracandidată a tricolorilor la ocuparea primului loc în grupă. Unicul gol al disputei de la Torshavn a fost marcat de Joan Simun Edmundsson, în minutul 1. Sâmbăta trecută, românii au învins, pe acelaşi stadion, cu 4-0!


BUCURIE. Tinerii "pescari" jubliează după deschiderea scorului. Foto: www.football.fo

GRUPA 1
Meciuri jucate până acum
România - Andorra 2-0
Rusia - Andorra 4-0
Insulele Feroe - România 0-4
Letonia - Andorra 4-0
Insulele Feroe - Rusia 1-0
Clasament
1. România 2 2 0 0 6-0 6p
2. Letonia 1 1 0 0 4-0 3p
3. Rusia 2 1 0 1 4-1 3p
4. Insulele Feroe 2 1 0 1 1-4 3p
5. Moldova 0 0 0 0 0-0 0p
6. Andorra 3 0 0 3 0-10 0p
Următoarele meciuri (12 august): Andorra - România, Moldova - Letonia
* Formaţiile care vor termina pe primul loc în cele zece serii şi echipele cu cele mai bune patru punctaje care vor încheia grupele pe poziţia secundă vor merge la baraj. Turneul final din 2011 va avea loc în Danemarca.


VICTORIE! Gazdele salută publicul după ce au obţinut primul succes în actuala campanie de calificare. Foto: www.football.fo

vineri, 5 iunie 2009

Iunie, lună bună pentru români

Preliminariile CM 2010, zona Europa, Grupa 7: LITUANIA - ROMÂNIA (mâine, ora 21.00, TVR 1)

A şasea lună a anului a fost, în acest mileniu, destul de bună pentru naţionala României. Tricolorii au pierdut doar două dintre cele 11 meciuri oficiale susţinute în prima parte a verii, de fiecare dată în faţa Olandei, de fiecare dată cu 0-2. Alte trei partide s-au încheiat la egalitate, dintre care două la Campionatul European de anul trecut, atunci când adversarele s-au numit Franţa şi Italia. Trebuie remarcat totuşi faptul că niciunul dintre succese nu a fost repurtat în faţa unei reprezentative de top, Ungaria, Lituania, Bosnia-Herţegovina, Armenia şi Slovenia fiind formaţiile învinse de români.
În schimb, în acelaşi interval, Lituania a triumfat o singură dată în disputele oficiale. Victoria a fost înregistrată în 2007, atunci când balticii s-au impus acasă, scor 1-0, în faţa Georgiei. Celelalte patru confruntări cu miză susţinute de ex-sovietici s-au încheiat cu eşecul acestora.

Meciurile oficiale susţinute în luna iunie în mileniul III

LITUANIA
2001
Lituania - România 1-2 (preliminariile CM 2002)
2002
-
2003
Lituania - Islanda 0-3 (preliminariile CE 2004)
2004
-
2005
Spania - Lituania 1-0 (preliminariile CM 2006)
2006
-
2007
Lituania - Georgia 1-0 (preliminariile CE 2008)
Lituania - Italia 0-2 (preliminariile CE 2008)
2008
-
Bilanţ
5 meciuri
O victorie
4 înfrângeri
Golaveraj 2-8

ROMÂNIA
2001
România - Ungaria 2-0 (preliminariile CM 2002)
Lituania - România 1-2 (preliminariile CM 2002)
2002
-
2003
România - Bosnia-Herţegovina 2-0 (preliminariile CE 2004)
Norvegia - România 1-1 (preliminariile CE 2004)
2004
-
2005
Olanda - România 2-0 (preliminariile CM 2006)
România - Armenia 3-0 (preliminariile CM 2006)
2006
-
2007
Slovenia - România 1-2 (preliminariile CE 2008)
România - Slovenia 2-0 (preliminariile CE 2008)
2008
România - Franţa 0-0 (CE 2008)
Italia - România 1-1 (CE 2008)
Olanda - România 2-0 (CE 2008)
Bilanţ
11 meciuri
6 victorii
3 egaluri
Două înfrângeri
Golaveraj 15-8

Nouă victorii tricolore în zece meciuri cu Lituania

Preliminariile CM 2010, zona Europa, Grupa 7: LITUANIA - ROMÂNIA (mâine, ora 21.00, TVR 1)

În zece meciuri s-au întâlnit până acum reprezentativele României şi Lituaniei. Tricolorii au învins de nouă ori, singurul succes al balticilor fiind cel din actualele preliminarii, 3-0 la Cluj-Napoca, pe 6 septembrie anul trecut.

Bilanţ
10 meciuri
9 victorii România
O victorie Lituania
Golaveraj 19-6 în favoarea României

DUELURILE OFICIALE
1996: România - Lituania 3-0 (preliminariile CM 1998)
1997: Lituania - România 0-1 (preliminariile CM 1998)
2000: România - Lituania 1-0 (preliminariile CM 2002)
2001: Lituania - România 1-2 (preliminariile CM 2002)
2008: România - Lituania 0-3 (preliminariile CM 2010)

Un sfârşit şi-un început
Pe 6 iunie 2001, România învingea cu 2-1 Lituania, la Kaunas, în preliminariile Cupei Mondiale din 2002. Avea să fie ultimul joc al lui Ladislau Boloni ca antrenor al tricolorilor. Pe 6 iunie 2009, aceştia pornesc la un nou drum, cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică.

luni, 1 iunie 2009

Iunie 2009

Marţi, 2 iunie
> Meci amical: Franţa - Nigeria

Vineri, 5 iunie
> Meci amical:
Franţa - Turcia

Sâmbătă, 6 iunie
> Preliminariile Cupei Mondiale, ediţia Africa de Sud 2010: Lituania - România, Serbia - Austria
> Preliminariile Campionatului European de tineret, ediţia Danemarca 2011: Insulele Feroe - România, Letonia - Andorra

Marţi, 9 iunie
> Preliminariile Campionatului European de tineret, ediţia Danemarca 2011: Insulele Feroe - Rusia

Miercuri, 10 iunie
> Liga I, etapa a 34-a: U Craiova - FC Vaslui, Gloria Buzău - Gloria Bistriţa, Rapid - Poli Iaşi, Unirea - Steaua, FC Argeş - Dinamo, FC Braşov - FC Timişoara, Pandurii - Oţelul, Gaz Metan - CFR Cluj, CS Otopeni - Farul
> Preliminariile Cupei Mondiale, ediţia Africa de Sud 2010: Insulele Feroe - Serbia

Sâmbătă, 13 iunie
> Cupa României, finala: CFR Cluj - FC Timişoara (se joacă la Târgu-Jiu)

Duminică, 14 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: Africa de Sud - Irak, Noua Zeelandă - Spania (Grupa A)

Luni, 15 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: Brazilia - Egipt, SUA - Italia (Grupa B)

Miercuri, 17 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: Spania - Irak, Africa de Sud - Noua Zeelandă (Grupa A)

Joi, 18 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: SUA - Brazlia, Egipt - Italia (Grupa B)

Sâmbătă, 20 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: Irak - Noua Zeelandă, Spania - Africa de Sud (Grupa A)

Duminică, 21 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: Italia - Brazilia, Egipt - SUA (Grupa B)

Luni, 22 iunie
> Tragere la sorţi: Liga Campionilor, turul 1 preliminar, turul 2 preliminar şi turul 3 preliminar; Liga Europa, turul 1 preliminar şi turul 2 preliminar

Miercuri, 24 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: semifinale

Joi, 25 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: semifinale

Duminică, 28 iunie
> Cupa Confederaţiilor, ediţia Africa de Sud 2009: finala mică; finala

Marţi, 30 iunie
> Liga Campionilor: turul 1 preliminar, manşa întâi