vineri, 25 mai 2012

JUNIORI UNDER 15 / Belgia - România: 5-1 şi 1-3

Echipa naţională de juniori sub 15 ani (Under 15 - generaţia 1997) a României şi reprezentativa similară a Belgiei şi-au împărţit victoriile în cele două meciuri amicale în care s-au întâlnit în această săptămână.

Marţi, la Mol, gazdele s-au impus cu 5-1. Începută cu o întârziere de 45 de minute, din cauza unei ploi torenţiale, prima repriză a adus trei goluri ale elevilor lui Eric Abrams: Holly Tshimanga (şut de la marginea careului) a deschis scorul, în minutul 12, iar Youri Thielemans (şut din suprafaţa de pedeapsă) şi Yentl Meyssen (a trimis mingea în poartă de la şase metri) au majorat diferenţa de pe tabela de marcaj.
Thielemans a punctat pentru 4-0, în minutul 63, la capătul unei faze în care portarul tricolorilor a rămas singur cu adversarul. Cu toată opoziţia unui belgian, elevii lui Gabriel Manolache au punctat printr-un şut din centrul suprafeţei de pedeapsă, însă rezultatul final a fost stabilit de Thielemans, din penalty.



Joi, la Dessel, învingători au fost oaspeţii, cu 3-1. David Popa a înscris în minutul 30, după ce l-a avut în faţă doar pe portarul belgienilor, iar Bogdan Macris a făcut 2-0, în minutul 50, la capătul unei faze în care l-a driblat pe goalkeeperul gazdelor. Cu un sfert de oră înainte de încheierea duelului, Amarildo Gjoka a redus diferenţa de pe tabela de marcaj, transformând un penalty. Tricolorii au marcat cel de-al treilea gol prin Rareş Iulian Ruja, printr-un şut de la 10 metri.




La începutul acestei luni, formaţia pregătită de Gabriel Manolache s-a clasat pe poziţia secundă într-un turneul amical care s-a desfăşurat în Moldova şi la care au participat şi trei reprezentative de juniori Under 16: a Ungariei, a Ucrainei şi a gazdelor.

Un comentariu:

  1. la meciul Belgia-Romania 1-3 al doilea gol al Romaniei este marcat de Macris Junior atacantul echipei Steaua Bucuresti...iar primul este incris de Ruja si al 3 de David Popa

    RăspundețiȘtergere