luni, 6 septembrie 2010

Cupa Regiunilor / Prahova Muntenia a fost eliminată

Prahova Muntenia a ratat calificarea în turul intermediar al Cupei Regiunilor, competiţie organizată de UEFA şi la care participă formaţii alcătuite doar din jucători amatori. Reprezentanta României a terminat pe poziţia a treia în Grupa B a turului preliminar, serie ale cărei partide s-au disputat în Ungaria, săptămâna trecută.

Echipa pregătită de Decu Crângaşu a câştigat doar trei puncte în prima fază a întrecerii, agoniseală insuficientă pentru a merge în etapa următoare. Prahovenii i-au învins numai pe armenii de la Malatia, scor 3-1, însă confruntarea a contat mai mult pentru palmares, deoarece a avut loc în ultima rundă a grupei, într-un moment în care niciuna dintre cele două grupări nu mai avea şanse de calificare. În primele două dueluri, românii au pierdut în faţa maghiarilor de la Ungaria de Vest (1-4) şi în faţa israelienilor de la FC Carmiel Safed (0-2).
Aceştia din urmă au încheiat seria pe primul loc şi s-au calificat în turul intermediar, ultima fază a competiţiei înainte de turneul final. Cei de la Ungaria de Vest au terminat pe poziţia secundă şi trebuie să aştepte deznodământul din celelalte două grupe ale turului preliminar pentru a şti dacă merg mai departe. Potrivit regulamentului, la finalul turului preliminar se va întocmi un clasament al formaţiilor care s-au clasat pe locul doi în cele trei grupe, bazat pe rezultatele înregistrate de acestea în faţa echipelor de pe poziţiile unu şi trei. Cele mai bune două grupări în această ierarhie obţin biletele pentru turul intermediar.

Lăudaţi de antrenorul israelienilor
"Românii şi ungurii au echipe foarte bune. Am avut puţin noroc în meciul cu Prahova Muntenia, dar suntem încântaţi să ne întoarcem acasă ca şi câştigători ai grupei", a declarat Oded Cotter, antrenorul celor de la FC Carmiel Safed, conform site-ului UEFA.
Iată lotul cu care Decu Crângaşu a abordat turul preliminar al Cupei Regiunilor: Daniel Şandru, Florin Chiru, Adrian Gheorghe - portari; Ionuţ Pescaru, Constantin Dragoş Bădicu, Ionuţ Filip, Nicolae Ghiţă, Iulian Militaru, Daniel Petre, Georgian Matei, Mihai Safta - fundaşi; Valentin Anghel, Daniel Stoian, Marius Mihai, Marian Stanciu, Adrian Secreteanu, Radu Dobrescu, Bogdan Stroe, Gheorghe Baragan, Mihai Cârstocea, Neguţu Cazan, Liviu Cernea - mijlocaşi; Daniel Sindie, Alexandru Buga, Gheorghe Vane - atacanţi.
În precedenta ediţie a acestei competiţii, reprezentanta României, Oltenia, a ajuns până în finală, pe care a pierdut-o, scor 1-2, în Croaţia, în faţa spaniolilor de la Castilla y Leon.

15.000 de euro este suma cu care UEFA va recompensa fiecare dintre cele opt grupări care vor ajunge la turneul final al Cupei Regiunilor

***

TURUL PRELIMINAR, GRUPA B

Etapa 1 (31 august 2010)
Ungaria de Vest - Prahova Muntenia 4-1
Meszaros (5), Kovacs (32), Florian (45+2), Marosvolgyi (54) / Matei (14)
Malatia - FC Carmiel Safed 0-5
Dahan (21), Levi (34 şi 90+3), Zalka (42), Shteinberg (60)

Etapa a 2-a (2 septembrie 2010)
Prahova Muntenia - FC Carmiel Safed 0-2
Zalka (79), Hammudi (90+3)
Malatia - Ungaria de Vest 1-2
Karapetyan (48) / Florian (11 şi 26)

Etapa a 3-a (4 septembrie 2010)
Prahova Muntenia - Malatia 3-1
Stoian (64), Vane (68), Stroe (77-penalty) / Karapetyan (90+3-penalty)
FC Carmiel Safed - Ungaria de Vest 1-0
Zalka (15)

Clasament
1. FC Carmiel Safed 9p
2. Ungaria de Vest 6p
3. Prahova Muntenia 3p
4. Malatia 0p
FC Carmiel Safed s-a calificat în turul intermediar; Ungaria de Vest se va califica în turul intermediar dacă va termina pe una dintre primele două poziţii ale ierarhiei care va fi întocmită pe baza rezultatelor obţinute de echipele clasate pe locul secund în cele trei grupe ale turului preliminar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu