luni, 17 ianuarie 2011

FUTSAL / România află care îi va fi cea de-a treia adversară în turul doi preliminar al Campionatului European

Echipa naţională de futsal a României va afla, în ultima parte a acestei săptămâni, numele celei de-a treia adversare pe care o va avea în turul doi preliminar al Campionatului European, ediţia 2012.

Potrivit tragerii la sorţi care a avut loc în toamna anului trecut, tricolorii, calificaţi direct în turul doi preliminar, vor întâlni Cehia, Slovacia şi câştigătoarea Grupei F din turul întâi preliminar. Ultima formaţie va fi Israel, Andorra, Irlanda sau Norvegia, cele patru echipe urmând să se întâlnească la Dublin, în Arena Naţională de Baschet, după următorul program:

Joi, 20 ianuarie: Israel – Norvegia (ora 19.30), Irlanda – Andorra (ora 22.00);

Vineri, 21 ianuarie: Andorra – Israel (ora 19.30), Irlanda – Norvegia (ora 22.00);

Duminică, 23 ianuarie: Norvegia – Andorra (ora 19.30), Israel – Irlanda (ora 22.00).

Israel, Andorra, Irlanda şi Norvegia nu au în palmares vreo prezenţă la turneul final al Campionatului European şi nici la turneul final al Cupei Mondiale. Pentru reprezentativa scandinavă, aceasta este prima participare în preliminariile Campionatului European.


România, Cehia, Slovacia şi câştigătoarea Grupei F din turul întâi preliminar vor juca în Grupa 4 din turul doi preliminar (ultima fază a calificărilor). Meciurile din această serie vor avea loc în România, la Târgu Mureş, în perioada 24-27 februarie. Formaţiile care vor termina pe primul loc şi cele mai bune cinci echipe de pe poziţia secundă a celor şase grupe din turul doi preliminar se vor califica la turneul final (programat în Croaţia, în februarie 2012).


România s-a calificat o singură dată la turneul final al Campionatului European. În 2007, tricolorii au făcut parte din Grupa A a întrecerii care s-a desfăşurat în Portugalia. După un început bun (succes în faţa Cehiei, scor 8-4), au urmat două eşecuri (1-7 cu Italia şi 0-3 cu reprezentativa gazdelor), iar România a încheiat seria pe locul trei şi a fost eliminată din competiţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu