joi, 29 septembrie 2011

CUPA FUTSAL / City'us Târgu Mureş - Ilves Tampere 7-1


CUPA FUTSAL
TURUL PRINCIPAL, GRUPA 5 (gazdă: Târgu Mureş - România)
Etapa 1 (marţi, 27 septembrie 2011)
Marca Futsal (Italia) - Ilves Tampere (Finlanda) 6-0
City'us Târgu Mureş - MNK Split (Croaţia) 4-1 (pentru gazde, au înscris: Florin Ignat, Florin Matei, Dumitru Stoica şi Csoma Alpar)
*
Etapa a 2-a (miercuri, 28 septembrie 2011)
MNK Split - Marca Futsal 1-4
City'us Târgu Mureş - Ilves Tampere 7-1 (pentru gazde, au înscris: Laszlo Szocs, Florin Ignat (de trei ori), Florin Matei, Marius Matei şi Carlao)
*
Etapa a 3-a (vineri, 30 septembrie 2011)
Ilves Tampere - MNK Split (ora 17.00)
Marca Futsal - City'us Târgu Mureş (ora 19.15; Digi Sport 3)
*
Clasament
1. City'us Târgu Mureş ... 6p (11-2)
2. Marca Futsal ... 6p (10-1)
3. MNK Split ... 0p (2-8)
4. Ilves Tampere ... 0p (1-13)
* Echipele care vor termina pe primele două locuri în cele şase grupe din turul principal se vor califica în turul de elită, fază în care vor juca 16 formaţii (vor fi alcătuite patru serii din câte patru grupări, iar cluburile care vor câştiga grupele se vor califica la turneul final; gazda ultimei faze va fi aleasă dintre cele patru echipe care vor ajunge acolo).

miercuri, 28 septembrie 2011

LIGA CAMPIONILOR (FEMININ) / Olimpia Cluj-Napoca - Olympique Lyon 0-9

Olimpia Cluj-Napoca a pierdut, cu 0-9, meciul pe care l-a jucat astăzi, pe teren propriu, împotriva celor de la Olympique Lyon, în manşa întâi a şaisprezecimilor de finală din varianta feminină a Ligii Campionilor.
Partida s-a disputat la Cluj-Napoca, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", în faţa a 400 de spectatori. Golurile au fost marcate de: Lotta Schelin (minutul 12), Eugenie Le Sommer (17-penalty, 22 şi 24), Sonia Bompastor (32), Wendie Renard (38), Elodie Thomis (39), Shirley Cruz Trana (44) şi Amel Majri (85).
Mirel Daniel Albon, antrenorul Olimpiei, a trimis pe teren următoarele jucătoare: Ana Maria GĂIŢA - Andreea CORDUNEANU, Maria FICZAY, Ioana BORTAN (81, Mara BÂTEA), Adina GIURGIU, Loredana COSMA, Ştefania VĂTAFU, Raluca SÂRGHE, Alexandra LUNCA, Daniela GURZ, Cosmina DUŞA. În minutul 16, Adina Giurgiu a primit cartonaş roşu.
Apollon - Sparta 2-2
Returul va avea loc la 5 octombrie, de la ora 20.00, şi va fi transmis în direct de TVR 2. Formaţia care se va califica o va întâlni, în optimile de finală (programate în două manşe, la 2-3 noiembrie şi la 9-10 noiembrie), pe Apollon Limassol sau pe Sparta Praga.
Manşa întâi, programată astăzi, în Cipru, s-a terminat cu un rezultat de egalitate, 2-2. Cu româncele Mirela Ganea, Corina Olar, Andreea Laiu, Florentina Spânu, Alexandra Iuşan şi Laura Rus printre titulare, gazdele au fost la câteva secunde de obţinerea unui succes. După ce, în minutul 10, Lucie Martinkova a deschis scorul, Apollon a punctat prin Liliana Kostova (16) şi prin Laura Rus (64). În minutul 90+2, Nikola Danihelkova a marcat al doilea gol al campioanei Cehiei. Duelul de la Praga va avea loc la 5 octombrie, de la ora 16.30.

CUPA FUTSAL / City'us Târgu Mureş - MNK Split 4-1


CUPA FUTSAL
TURUL PRINCIPAL, GRUPA 5 (gazdă: Târgu Mureş - România)
Etapa 1 (marţi, 27 septembrie 2011)
Marca Futsal (Italia) - Ilves Tampere (Finlanda) 6-0
City'us Târgu Mureş - MNK Split (Croaţia) 4-1 (pentru gazde, au înscris: Florin Ignat, Florin Matei, Dumitru Stoica şi Csoma Alpar)
*
Etapa a 2-a (miercuri, 28 septembrie 2011)
MNK Split - Marca Futsal (ora 17.00)
City'us Târgu Mureş - Ilves Tampere (ora 19.15; Digi Sport 3)
*
Etapa a 3-a (vineri, 30 septembrie 2011)
Ilves Tampere - MNK Split (ora 17.00)
Marca Futsal - City'us Târgu Mureş (ora 19.15; Digi Sport 3)
*
Clasament
1. Marca Futsal ... 3p (6-0)
2. City'us Târgu Mureş ... 3p (4-1)
3. MNK Split ... 0p (1-4)
4. Ilves Tampere ... 0p (0-6)
* Echipele care vor termina pe primele două locuri în cele şase grupe din turul principal se vor califica în turul de elită, fază în care vor juca 16 formaţii (vor fi alcătuite patru serii din câte patru grupări, iar cluburile care vor câştiga grupele se vor califica la turneul final; gazda ultimei faze va fi aleasă dintre cele patru echipe care vor ajunge acolo).

marți, 27 septembrie 2011

România, hai la EURO 2012!

Matematica pare să fi rămas singurul aliat al românilor în întrecerea ale cărei mari premii sunt 14 locuri la Campionatul European de anul viitor.


Iată cum arată clasamentul Grupei D din preliminariile Campionatului European de anul viitor:
1. Franţa ... 17p (11-3) ... 8 meciuri
2. Bosnia-Herţegovina ... 16p (11-7) ... 8 meciuri
3. România ... 12p (10-6) ... 8 meciuri
4. Belarus ... 12p (6-5) ... 9 meciuri
5. Albania ... 8p (6-10) ... 8 meciuri
6. Luxemburg ... 4p (3-16) ... 9 meciuri
* Echipa care va termina pe primul loc se va califica la Campionatul European. Formaţia care va încheia pe poziţia a doua se va califica fie direct la Campionatul European, fie în play-off.

Iată programul ultimelor partide din această serie:
Vineri, 7 octombrie 2011
Bosnia-Herţegovina - Luxemburg (ora 21.00; Zenica, stadionul "Bilino Polje")
România - Belarus (ora 21.30; Bucureşti, stadionul "Arena Naţională")
Franţa - Albania (ora 22.00; Paris, stadionul "Stade de France")
Marţi, 11 octombrie 2011
Albania - România (ora 22.00; Tirana, stadionul "Kombetar Qemal Stafa")
Franţa - Bosnia-Herţegovina (ora 22.00; Paris, stadionul "Stade de France")


România nu mai poate termina pe locul 1, iar Belarus, Albania şi Luxemburg nu mai pot încheia pe una dintre primele două poziţii. Pentru a termina pe locul secund, tricolorii au nevoie de unul dintre următoarele scenarii:

- România să câştige ultimele două meciuri, iar Bosnia-Herţegovina să nu învingă în niciuna dintre ultimele două partide.

- România să obţină patru puncte în ultimele două meciuri, iar Bosnia-Herţegovina să piardă ultimele două partide.

- România să câştige ultimele două meciuri, iar Franţa să piardă ultimele două partide.

* La egalitate de puncte cu bosniacii, tricolorii ar avea avantajul rezultatelor din meciurile directe (acesta este primul criteriu de departajare): 3-0 la Bucureşti, 1-2 la Zenica.

* La egalitate de puncte cu francezii, românii nu ar avea avantajul rezultatelor din meciurile directe: 0-0 la Bucureşti, 0-2 la Paris.


Câştigă luxemburghezii vreun punct în deplasare?
Luxemburg n-a încheiat ultimele două campanii de calificare la turnee finale fără să fi câştigat puncte în meciurile pe care le-a jucat în afara propriului fief.
- În preliminariile Cupei Mondiale de anul trecut, reprezentativa micului stat aflat în Benelux a adunat nu mai puţin de patru puncte în cele cinci partide pe care le-a disputat în deplasare: a învins Elveţia, cu 2-1, şi a remizat cu Moldova, 0-0.
- În preliminariile Campionatului European din 2008, luxemburghezii au evoluat de şase ori pe terenuri străine şi au strâns trei puncte: au triumfat în faţa Belarusului, cu 1-0.

Bosnia-Herţegovina a fost gazdă într-o confruntare cu Luxemburg o singură dată. Pe 29 martie 2003, ex-iugoslavii s-au impus cu 2-0, la Zenica, într-un duel din preliminariile Campionatului European din 2004.


Pierde Franţa două meciuri la rând?

Franţa n-a mai fost învinsă în două meciuri consecutive, într-o campanie de calificare la un turneu final, din 1993. Atunci, în preliminariile Cupei Mondiale din 1994, "cocoşii galici" au pierdut cu Israel (2-3) şi cu Bulgaria (1-2) şi n-au obţinut biletele care să le permită prezenţa la întrecerea din SUA. Ambele confruntări au avut loc la Paris, oraş în care francezii vor juca şi ultimele lor două partide din Grupa D a preliminariilor Campionatului European de anul viitor.

17 noiembrie 1993:
> România învinge Ţara Galilor, la Cardiff, cu 2-1 şi se califică la Cupa Mondială din 1994
> Franţa pierde în faţa Bulgariei, la Paris, cu 1-2 şi ratează calificarea la Cupa Mondială din 1994

Franţa a fost gazdă într-o confruntare cu Albania o singură dată. Pe 30 martie 1991, "cocoşii" s-au impus cu 5-0, la Paris, într-un duel din preliminariile Campionatului European din 1992.

Franţa a fost gazdă într-o confruntare cu Bosnia-Herţegovina o singură dată. Pe 18 august 2004, cele două echipe au remizat, 1-1, la Rennes, într-un meci amical.

LIGA CAMPIONILOR (FEMININ) / Olimpia Cluj-Napoca - Olympique Lyon, în direct la TVR 2

Olimpia Cluj-Napoca şi Olympique Lyon se vor întâlni, mâine, în manşa întâi a şaisprezecimilor de finală din varianta feminină a Ligii Campionilor. Meciul se va juca la Cluj-Napoca, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", de la ora 16.30, şi va fi transmis în direct de TVR 2.
Partida va fi arbitrată de armeanca Knarik Grigoryan. Ardelencele au ajuns în această fază a competiţiei după ce au terminat pe primul loc în Grupa 4 din turul preliminar. În seria respectivă, ale cărei confruntări au avut loc luna trecută, la Sarajevo, formaţia pregătită de Mirel Daniel Albon (cel care ocupă şi funcţia de antrenor al reprezentativei de junioare Under 19 a României) a triumfat în toate duelurile: 3-1 cu SFK 2000 Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), 5-0 cu Gintra Universitetas (Lituania) şi 4-1 cu Ataşehir Belediyesi (Turcia).
Cea mai bună echipă din Europa
În schimb, pentru franţuzoaice, disputa de mâine reprezintă debutul în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Olympique Lyon este deţinătoarea trofeului, pe care l-a câştigat în mai, la Londra, după o finală în care s-a impus, cu 2-0, în faţa grupării germane Turbine Potsdam.
Manşa secundă a confruntării dintre campioana României şi cea a Franţei va avea loc la 5 octombrie, de la ora 20.00. Meciul se va juca la Lyon, pe arena "Stade de Gerland", şi va fi arbitrat de slovaca Petra Chuda.

Următoarea adversară: Apollon sau Sparta
Olimpia şi Olympique ştiu deja cu cine s-ar putea întâlni în optimile de finală, fază ale cărei partide sunt programate la 2-3 noiembrie (manşa întâi) şi la 9-10 noiembrie (manşa a doua). Următoarea adversară va fi echipa cipriotă Apollon Limassol sau formaţia cehă Sparta Praga (duelurile dintre cele două cluburi vor avea loc mâine, de la ora 16.30, la Limassol, şi la 5 octombrie, de la ora 16.30, la Praga).

luni, 26 septembrie 2011

CUPA FUTSAL / Digi Sport va transmite în direct meciurile pe care City'us Târgu Mureş le va juca în turul principal

City'us Târgu Mureş va juca, în această săptămână, meciurile pe care le are programate în Grupa 5 din turul principal al Cupei Futsal (competiţie echivalentă cu Liga Campionilor la fotbal). Ardelenii îi vor întâlni pe croaţii de la MNK Split (mâine), pe finlandezii de la Ilves Tampere (miercuri) şi pe italienii de la Marca Futsal (vineri).
Toate confruntările din această serie vor avea loc la Târgu Mureş, în Sala Sporturilor. Echipele care vor termina pe primele două locuri se vor califica în turul de elită.
Ilves Tampere a debutat deja în actuala ediţie a întrecerii: finlandezii au încheiat pe locul 1 în Grupa A din turul preliminar.



CUPA FUTSAL
TURUL PRINCIPAL, GRUPA 5 (gazdă: Târgu Mureş - România)
Etapa 1 (marţi, 27 septembrie 2011)
Marca Futsal (Italia) - Ilves Tampere (Finlanda) (ora 17.00)
City'us Târgu Mureş - MNK Split (Croaţia) (ora 19.15; Digi Sport 2)
Etapa a 2-a (miercuri, 28 septembrie 2011)
MNK Split - Marca Futsal (ora 17.00)
City'us Târgu Mureş - Ilves Tampere (ora 19.15; Digi Sport 3)
Etapa a 3-a (vineri, 30 septembrie 2011)
Ilves Tampere - MNK Split (ora 17.00)
Marca Futsal - City'us Târgu Mureş (ora 19.15; Digi Sport 3)
* Echipele care vor termina pe primele două locuri în cele şase grupe din turul principal se vor califica în turul de elită, fază în care vor juca 16 formaţii (vor fi alcătuite patru serii din câte patru grupări, iar cluburile care vor câştiga grupele se vor califica la turneul final; gazda ultimei faze va fi aleasă dintre cele patru echipe care vor ajunge acolo).

duminică, 25 septembrie 2011

LIGA I - BERGENBIER / Sportul Studenţesc - Steaua Bucureşti 0-0 (fotoreportaj)

Sportul Studenţesc şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 0-0, meciul pe care l-au jucat astăzi, pe arena din Regie, în etapa a 8-a a Ligii I - Bergenbier.
Confruntarea a fost urmărită de 5.000 de spectatori.


***

Impresarul Victor Becali s-a jucat cu unul dintre copiii lui Vasile Şiman
*
Mihai Stoica, managerul general al Stelei
*
Pe banca Stelei: Roni Levi (în stânga), antrenorul principal; Mihai Stoica (în centru), managerul general; Gabriel Caramarin (în dreapta), antrenorul secund
*
O parte din galeria Stelei
*
Cristian Tănase (la minge), talonat de "studenţi"
*
Iasmin Latovlevici (în stânga) aleargă către mingea pe care Cristian Tănase ar putea să i-o paseze
*
Atac al oaspeţilor
*
Sebastian Ghinga (în alb) încearcă să blocheze centrarea lui Mihai Costea
*
Căzut, Raul Rusescu priveşte cum balonul evită poarta apărată de Andrei Popescu
*
Suporterii Stelei sunt alături de Mihai Neşu
*
Arbitrul Radu Petrescu (în negru) discută cu Marian Beţa
*
Cristian Tănase (în roşu) a centrat de lângă Constantin Nistor (în alb)
*
Marian Beţa (în alb) nu a reuşit să oprească mingea pe care Iasmin Latovlevici (în roşu) a trimis-o către poarta gazdelor
*
Andrei Popescu se pregăteşte să prindă balonul care s-a plimbat prin faţa porţii pe care o apără
*
Mingea e la Iasmin Latovlevici. Constantin Nistor se află în faţa stelistului
*


Bannere ale galeriei gazdelor
*
Roni Levi (în stânga) pare că verifică starea gazonului
*
Lucian Cheţan (în alb) încearcă să pună în pericol poarta apărată de Răzvan Stanca
*
Narcis Răducan, directorul sportiv al Stelei
*




Gigi Becali, patronul Stelei
*
Autocarul Stelei
*
Helmuth Duckadam (în centru), preşedintele de imagine al Stelei

vineri, 23 septembrie 2011

JUNIOARE UNDER 19 / România - Belgia 0-2



TURUL ÎNTÂI PRELIMINAR AL CAMPIONATULUI EUROPEAN PENTRU JUNIOARE UNDER 19, EDIŢIA 2011-2012
GRUPA 9
Etapa 1 (sâmbătă, 17 septembrie 2011)
Belgia - Irlanda de Nord 1-1 (Hoboken)
Anne MUNI (55) / Hollie CAMPBELL (87)
*
România - Lituania 7-0 (Wilrijk)
Alexandra LUNCA (5, 46, 50, 54, 60 şi 65), Ştefania VĂTAFU (89-penalty)
ROMÂNIA: Andreea PĂRĂLUŢĂ - Andreea CORDUNEANU, Anamaria GOREA (75, Maria SANDU), Elena VASILE, Adina Sabina GIURGIU, Loredana COSMA, Ştefania VĂTAFU, Alexandra LUNCA, Mara BÂTEA, Andreea HERCZEG (83, Mădălina CHIŞ), Alicia ROCA (55, Georgeta SANDU). Antrenor: Mirel Daniel ALBON
---
Etapa a 2-a (luni, 19 septembrie 2011)
Irlanda de Nord - România 0-3 (Hoboken)
Alexandra LUNCA (15, 62 şi 84)
ROMÂNIA: Andreea PĂRĂLUŢĂ - Andreea CORDUNEANU, Maria SANDU, Anamaria GOREA, Elena VASILE (90+1, Maria MIHALI), Adina Sabina GIURGIU, Loredana COSMA, Ştefania VĂTAFU, Alexandra LUNCA, Mara BÂTEA (90+4, Cristina DRAGOMIR), Andreea HERCZEG (86, Mădălina CHIŞ). Antrenor: Mirel Daniel ALBON
*
Belgia - Lituania 6-1 (Kontich)
Anne MUNI (9 şi 21), Ellen CHARLIER (41 şi 89), Melanie MIGNON (45+2), Laura DENEVE (48) / Fauste ADAMAVICIUTE (19)
---
Etapa a 3-a (joi, 22 septembrie 2011)
România - Belgia 0-2 (Wilrijk)
Maria-Laura AGA (23), Anne MUNI (47)
ROMÂNIA: Andreea PĂRĂLUŢĂ - Andreea CORDUNEANU, Maria SANDU, Anamaria GOREA (61, Alicia ROCA), Elena VASILE (88, Georgeta SANDU), Adina Sabina GIURGIU, Loredana COSMA, Ştefania VĂTAFU, Alexandra LUNCA, Mara BÂTEA, Andreea HERCZEG. Antrenor: Mirel Daniel ALBON
*
Lituania - Irlanda de Nord 0-4 (Kontich)
Laura NICHOLAS (45), Nicole GRAHAM (45+2 şi 90+3), Lauren BRENNAN (51)
---
Clasament
1. Belgia ... 7p (9-2)
2. România ... 6p (10-2)
3. Irlanda de Nord ... 4p (5-4)
4. Lituania ... 0p (1-17)
* Echipele care au terminat pe primele două locuri în cele zece grupe (Norvegia, Olanda, Irlanda, Portugalia, Cehia, Polonia, Islanda, Ţara Galilor, Suedia, Serbia, Austria, Italia, Scoţia, Finlanda, Danemarca, Rusia, Belgia, România, Spania şi Elveţia) şi cea mai bună formaţie de pe poziţia a treia** (Irlanda de Nord) vor juca şi în turul doi preliminar, fază în care erau deja calificate Germania, Franţa şi Anglia. Câştigătoarele celor şase serii din turul doi preliminar şi cea mai bună reprezentativă de pe locul 2*** vor obţine biletele care le vor permite să evolueze la turneul final (fază care va fi găzduită de Turcia, între 2 şi 14 iulie 2012).
** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia a treia, s-au luat în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe locurile 1 şi 2.

*** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia a doua, se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe locurile 1 şi 3.

Tragerea la sorţi a grupelor din turul doi preliminar va avea loc la 15 noiembrie 2011, la Nyon.

joi, 22 septembrie 2011

FEMININ / Elveţia - România 4-1

România a pierdut cu 1-4, ieri, la Aarau, în faţa Elveţiei, într-un meci din Grupa 2 a turului doi preliminar al Campionatului European feminin din 2013.
Golul marcat de Ana Maria Crnogorcevici, în minutul 43, nu le-a dezarmat pe tricolore, care au egalat prin Cosmina Duşa, în minutul 54. Însă elevele Mariei Delicoiu nu s-au bucurat şi la finalul partidei. Ultima parte a confruntării de pe stadionul "Brugglifeld", arenă pe care au fost prezenţi 650 de spectatori, a adus trei reuşite ale gazdelor. Ramona Bachmann (minutele 73 şi 84) şi Ana Maria Crnogorcevici (minutul 87) au stabilit un rezultat prin care echipa pregătită de Beatrice Von Siebenthal le-a depăşit pe românce în ierarhia Grupei 2.
Succes kazah
În aceeaşi serie, într-un meci care s-a jucat astăzi, Kazahstan a învins Turcia, la Şimkent, cu 2-0. Următoarele partide din Grupa 2 vor avea loc peste o lună. La 22 octombrie, România va întâlni Germania, la Mogoşoaia (la Centrul de Fotbal al FRF).


TURUL DOI PRELIMINAR AL CAMPIONATULUI EUROPEAN, EDIŢIA 2013
GRUPA 2
Sâmbătă, 17 septembrie 2011
Kazahstan - România 0-3 (Şimkent)
Laura RUS (7), Ioana BORTAN (15), Andreea LAIU (51)
ROMÂNIA: Mirela GANEA - Corina OLAR, Maria FICZAY, Ioana BORTAN (90, Adriana BURTICĂ), Olivia OPREA, Monika SINKA, Laura RUS (70, Zsuzsanna SINKA), Andreea LAIU, Raluca SÂRGHE, Alexandra IUŞAN, Cosmina DUŞA (83, Daniela GURZ). Antrenor: Maria DELICOIU
*
Germania - Elveţia 4-1 (Augsburg)
Fatmire BAJRAMAJ (32 şi 66), Linda BRESONIK (73), Martina MULLER (79) / Ramona BACHMANN (68)
*
Turcia - Spania 1-10 (Istanbul)
LEYLA GUNGOR (20) / ADRIANA (10 şi 51), Priscila BORJA MORENO (11 şi 65), VERONICA BOQUETE (26, 46 şi 69), SONIA (44), Marta CORREDERA (82), Amaia OLABARRIETA (86)
---
Miercuri, 21 septembrie 2011
Elveţia - România 4-1 (Aarau)
Ana Maria CRNOGORCEVICI (43 şi 87), Ramona BACHMANN (73 şi 84) / Cosmina DUŞA (54)
ROMÂNIA: Mirela GANEA - Corina OLAR, Maria FICZAY, Ioana BORTAN, Olivia OPREA (90+3, Monika SINKA), Laura RUS, Andreea LAIU, Florentina SPÂNU, Alexandra IUŞAN (90, Zsuzsanna SINKA), Raluca SÂRGHE, Cosmina DUŞA. Antrenor: Maria DELICOIU
---
Joi, 22 septembrie 2011
Kazahstan - Turcia 2-0 (Şimkent)
Larissa LI (57), Begaim KIRGIZBAEVA (89)
---
Clasament
1. Spania ... 3p (10-1)
2. Germania ... 3p (4-1)
3. Elveţia ... 3p (5-5)
4. România ... 3p (4-4)
5. Kazahstan ... 3p (2-3)
6. Turcia ... 0p (1-12)
---
Sâmbătă, 22 octombrie 2011
România - Germania (ora 17.00, Mogoşoaia)
Turcia - Kazahstan (Tarsus)
Duminică, 23 octombrie 2011
Spania - Elveţia (ora 13.00, Madrid)
Joi, 27 octombrie 2011
România - Turcia (ora 17.00, Mogoşoaia)
Kazahstan - Spania (Şimkent)
Sâmbătă, 19 noiembrie 2011
Germania - Kazahstan
Duminică, 20 noiembrie 2011
România - Spania (ora 16.00, Mogoşoaia)
Miercuri, 23 noiembrie 2011
Turcia - România
Joi, 24 noiembrie 2011
Spania - Germania
Elveţia - Kazahstan
Miercuri, 15 februarie 2012
Turcia - Germania
Sâmbătă, 31 martie 2012
România - Kazahstan
Germania - Spania
Elveţia - Turcia
Joi, 5 aprilie 2012
Elveţia - Germania
Spania - Kazahstan
Sâmbătă, 16 iunie 2012
Germania - România
Elveţia - Spania
Joi, 21 iunie 2012
România - Elveţia
Spania - Turcia
Sâmbătă, 15 septembrie 2012
Kazahstan - Germania
Turcia - Elveţia
Miercuri, 19 septembrie 2012
Spania - România
Germania - Turcia
Kazahstan - Elveţia
* Câştigătoarele celor şapte grupe şi cea mai bună formaţie de pe poziţia secundă** se vor califica la turneul final, fază care va fi găzduită de Suedia, în perioada 10-28 iulie 2013. Celelalte şase reprezentative de pe locul doi vor juca în play-off, pe 20/21 octombrie 2012 (manşa întâi) şi pe 24/25 octombrie 2012 (manşa a doua), iar cele trei câştigătoare din această fază vor obţine biletele pentru accederea la turneul final.
** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia secundă, se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe locurile 1, 3, 4 şi 5.

marți, 20 septembrie 2011

JUNIOARE UNDER 19 / Irlanda de Nord - România 0-3

România s-a calificat în turul doi preliminar din ediţia 2011-2012 a Campionatului European pentru junioare Under 19. Elevele lui Mirel Daniel Albon au obţinut biletele care le asigură accesul în faza intermediară a întrecerii înainte de disputarea meciurilor din ultima etapă a Grupei 9 din turul întâi preliminar.
După ce a punctat de şase ori în faţa Lituaniei, în prima rundă a seriei, Alexandra Lunca şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor şi ieri, la Hoboken, pe arena "RVC", în confruntarea cu Irlanda de Nord. Jucătoarea de la Olimpia Cluj-Napoca a înscris toate golurile din duelul cu formaţia pregătită de Alfie Wylie, dispută câştigată de tricolore cu 3-0.
Dacă nu vor pierde joi, în faţa Belgiei, româncele vor termina pe primul loc în Grupa 9.


TURUL ÎNTÂI PRELIMINAR AL CAMPIONATULUI EUROPEAN, EDIŢIA 2011-2012
GRUPA 9
Etapa 1 (sâmbătă, 17 septembrie 2011)
Belgia - Irlanda de Nord 1-1 (Hoboken)
Anne MUNI (55) / Hollie CAMPBELL (87)
*
România - Lituania 7-0 (Wilrijk)
Alexandra LUNCA (5, 46, 50, 54, 60 şi 65), Ştefania VĂTAFU (89-penalty)
ROMÂNIA: Andreea PĂRĂLUŢĂ - Andreea CORDUNEANU, Anamaria GOREA (75, Maria SANDU), Elena VASILE, Adina Sabina GIURGIU, Loredana COSMA, Ştefania VĂTAFU, Alexandra LUNCA, Mara BÂTEA, Andreea HERCZEG (83, Mădălina CHIŞ), Alicia ROCA (55, Georgeta SANDU). Antrenor: Mirel Daniel ALBON
---
Etapa a 2-a (luni, 19 septembrie 2011)
Irlanda de Nord - România 0-3 (Hoboken)
Alexandra LUNCA (15, 62 şi 84)
ROMÂNIA: Andreea PĂRĂLUŢĂ - Andreea CORDUNEANU, Maria SANDU, Anamaria GOREA, Elena VASILE (90+1, Maria MIHALI), Adina Sabina GIURGIU, Loredana COSMA, Ştefania VĂTAFU, Alexandra LUNCA, Mara BÂTEA (90+4, Cristina DRAGOMIR), Andreea HERCZEG (86, Mădălina CHIŞ). Antrenor: Mirel Daniel ALBON
*
Belgia - Lituania 6-1 (Kontich)
Anne MUNI (9 şi 21), Ellen CHARLIER (41 şi 89), Melanie MIGNON (45+2), Laura DENEVE (48) / Fauste ADAMAVICIUTE (19)
---
Etapa a 3-a (joi, 22 septembrie 2011)
România - Belgia (ora 20.00, Wilrijk)
Lituania - Irlanda de Nord (ora 20.00, Kontich)
---
Clasament
1. România ... 6p (10-0)
2. Belgia ... 4p (7-2)
3. Irlanda de Nord ... 1p (1-4)
4. Lituania ... 0p (1-13)
* Echipele care vor termina pe primele două locuri în cele zece grupe şi cea mai bună formaţie de pe poziţia a treia** vor merge în turul doi preliminar, fază în care sunt deja calificate Germania, Franţa şi Anglia. Câştigătoarele celor şase serii din turul doi preliminar şi cea mai bună reprezentativă de pe locul 2*** vor obţine biletele care le vor permite să evolueze la turneul final (fază care va fi găzduită de Turcia, între 2 şi 14 iulie 2012).
** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia a treia, se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe locurile 1 şi 2.

*** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia a doua, se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe locurile 1 şi 3.

luni, 19 septembrie 2011

JUNIORI UNDER 16 / România - Moldova 3-0

Echipa naţională de juniori Under 16 a României a învins cu 3-0, astăzi, reprezentativa similară a Moldovei, într-un meci amical care s-a jucat la Târgu Neamţ, pe stadionul "Cetatea".
Formaţia pregătită de Lucian Marinof s-a impus în faţa aceluiaşi adversar şi sâmbătă, tot într-o partidă de verificare care a avut loc la Târgu Neamţ. Tricolorii au câştigat, atunci, cu 1-0.

duminică, 18 septembrie 2011

FUTSAL / Tricolorii, în vizită pe "Camp Nou"

Prezentă, la mijlocul acestei luni, în Catalunya, pentru un meci amical cu selecţionata regiunii respective, reprezentativa de futsal a României nu a pierdut prilejul de a vizita stadionul "Camp Nou", arena care găzduieşte partidele de pe teren propriu ale celor de la FC Barcelona.





Rezultatele României în meciurile amicale pe care le-a jucat în această toamnă:
(13 septembrie, Escaldes-Engordany) Andorra - România 3-5 (pentru oaspeţi, au marcat: Dumitru Mimi Stoica (de trei ori), Alpar Csoma şi Ion Al Ioani)
(14 septembrie, Escaldes-Engordany) Andorra - România 2-5 (pentru oaspeţi, au marcat: Florin Matei (de două ori), Robert Lupu, Alpar Csoma şi Emil Răducu)
(15 septembrie, Guissona) Selecţionata Catalunyei - România 2-2 (pentru oaspeţi, au marcat: Marian Şotârcă şi Florin Matei)

Formaţia pregătită de spaniolul "Sito" Rivera Amoros De Quinos va juca, la iarnă, în două competiţii oficiale: în decembrie, tricolorii vor lupta pentru calificarea în play-off-ul din zona UEFA a preliminariilor Cupei Mondiale de anul viitor; în ianuarie şi februarie, românii vor evolua la turneul final al Campionatului European.

sâmbătă, 17 septembrie 2011

JUNIORI UNDER 16 / România - Moldova 1-0

Echipa naţională de juniori Under 16 a României a câştigat cu 1-0, astăzi, în faţa reprezentativei similare a Moldovei, într-un meci amical care s-a jucat la Târgu Neamţ, pe stadionul "Cetatea".
Cele două formaţii se vor întâlni şi luni, de la ora 11.00, în aceeaşi localitate, tot într-un test de verificare. Pentru elevii lui Lucian Marinof, aceasta este a patra acţiune de pregătire din 2011 (tricolorii au participat la două turnee, în Italia şi în România, şi au susţinut o "dublă" cu Ungaria).
România va disputa primele partide oficiale în toamna anului viitor, în turul preliminar din ediţia 2012-2013 a Campionatului European pentru juniori Under 17.

JUNIOARE UNDER 19 / România - Lituania 7-0

România s-a impus cu 7-0, astăzi, în faţa Lituaniei, într-un meci din runda inaugurală a Grupei 9 din turul întâi preliminar al Campionatului European pentru junioare Under 19, ediţia 2011-2012. Confruntarea a avut loc la Wilrijk, pe stadionul "KFCO".
Alexandra Lunca a marcat de şase ori (minutele 5, 46, 50, 54, 60 şi 65), iar Ştefania Vătafu a stabilit rezultatul final, din penalty, cu un minut înainte de încheierea disputei. Elevele lui Mirel Daniel Albon vor susţine următoarea partidă luni, împotriva Belgiei, gazda duelurilor din această serie.


TURUL ÎNTÂI PRELIMINAR AL CAMPIONATULUI EUROPEAN, EDIŢIA 2011-2012
GRUPA 9
Etapa 1 (sâmbătă, 17 septembrie 2011)
Belgia - Irlanda de Nord 1-1 (Hoboken)
Anne MUNI (55) / Hollie CAMPBELL (87)
*
România - Lituania 7-0 (Wilrijk)
Alexandra LUNCA (5, 46, 50, 54, 60 şi 65), Ştefania VĂTAFU (89-penalty)
ROMÂNIA: Andreea PĂRĂLUŢĂ - Andreea CORDUNEANU, Anamaria GOREA (75, Maria SANDU), Elena VASILE, Adina Sabina GIURGIU, Loredana COSMA, Ştefania VĂTAFU, Alexandra LUNCA, Mara BÂTEA, Andreea HERCZEG (83, Mădălina CHIŞ), Alicia ROCA (55, Georgeta SANDU). Antrenor: Mirel Daniel ALBON
---
Etapa a 2-a (luni, 19 septembrie 2011)
Irlanda de Nord - România (ora 17.00, Hoboken)
Belgia - Lituania (ora 20.30, Kontich)
---
Etapa a 3-a (joi, 22 septembrie 2011)
România - Belgia (ora 20.00, Wilrijk)
Lituania - Irlanda de Nord (ora 20.00, Kontich)
---
Clasament
1. România ... 3p (7-0)
2-3. Belgia ... 1p (1-1)
2-3. Irlanda de Nord ... 1p (1-1)
4. Lituania ... 0p (0-7)
* Echipele care vor termina pe primele două locuri în cele zece grupe şi cea mai bună formaţie de pe poziţia a treia** vor merge în turul doi preliminar, fază în care sunt deja calificate Germania, Franţa şi Anglia. Câştigătoarele celor şase serii din turul doi preliminar şi cea mai bună reprezentativă de pe locul 2*** vor obţine biletele care le vor permite să evolueze la turneul final (fază care va fi găzduită de Turcia, între 2 şi 14 iulie 2012).
** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia a treia, se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe locurile 1 şi 2.

*** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia a doua, se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe locurile 1 şi 3.

FEMININ / Kazahstan - România 0-3

România a câştigat cu 3-0, astăzi, în faţa Kazahstanului, într-un meci care s-a jucat la Şimkent şi care a deschis Grupa 2 din turul doi preliminar al Campionatului European feminin din 2013.
Elevele Mariei Delicoiu au început în forţă partida de pe stadionul "Kajimukan Munaitpasov" şi, după numai un sfert de oră, conduceau cu 2-0. Laura Rus (minutul 7) şi Ioana Bortan (minutul 15) au marcat golurile care au adus în tabăra tricolorelor primele momente de bucurie din noua campanie de calificare la cea mai importantă competiţie continentală. Scorul final a fost stabilit de Andreea Laiu, în minutul 51.
Spania şi Germania, fără probleme
Celelalte confruntări din Grupa 2 care au avut loc astăzi s-au încheiat cu succese facile pentru favorite. Spania a învins Turcia, în deplasare, cu 10-1, iar Germania a câştigat în faţa Elveţiei, pe teren propriu, cu 4-1. Următoarele dueluri din această serie sunt programate săptămâna viitoare (tricolorele vor evolua împotriva elveţiencelor, miercuri, la Aarau).

205
spectatori au asistat la meciul Kazahstan - România.



TURUL DOI PRELIMINAR AL CAMPIONATULUI EUROPEAN, EDIŢIA 2013
GRUPA 2
Sâmbătă, 17 septembrie 2011
Kazahstan - România 0-3 (Şimkent)
Laura RUS (7), Ioana BORTAN (15), Andreea LAIU (51)
ROMÂNIA: Mirela GANEA - Corina OLAR, Maria FICZAY, Ioana BORTAN (90, Adriana BURTICĂ), Olivia OPREA, Monika SINKA, Laura RUS (70, Zsuzsanna SINKA), Andreea LAIU, Raluca SÂRGHE, Alexandra IUŞAN, Cosmina DUŞA (83, Daniela GURZ). Antrenor: Maria DELICOIU
*
Germania - Elveţia 4-1 (Augsburg)
Fatmire BAJRAMAJ (32 şi 66), Linda BRESONIK (73), Martina MULLER (79) / Ramona BACHMANN (68)
*
Turcia - Spania 1-10 (Istanbul)
LEYLA GUNGOR (20) / ADRIANA (10 şi 51), Priscila BORJA MORENO (11 şi 65), VERONICA BOQUETE (26, 46 şi 69), SONIA (44), Marta CORREDERA (82), Amaia OLABARRIETA (86)
*
Clasament
1. Spania ... 3p (10-1)
2. Germania ... 3p (4-1)
3. România ... 3p (3-0)
4. Elveţia ... 0p (1-4)
5. Kazahstan ... 0p (0-3)
6. Turcia ... 0p (1-10)
---
Miercuri, 21 septembrie 2011
Elveţia - România (ora 19.30, Aarau)
Joi, 22 septembrie 2011
Kazahstan - Turcia (ora 14.00, Şimkent)
Sâmbătă, 22 octombrie 2011
România - Germania
Turcia - Kazahstan (Tarsus)
Duminică, 23 octombrie 2011
Spania - Elveţia (ora 13.00, Madrid)
Joi, 27 octombrie 2011
România - Turcia
Kazahstan - Spania (Şimkent)
Sâmbătă, 19 noiembrie 2011
Germania - Kazahstan
Duminică, 20 noiembrie 2011
România - Spania
Miercuri, 23 noiembrie 2011
Turcia - România
Joi, 24 noiembrie 2011
Spania - Germania
Elveţia - Kazahstan
Miercuri, 15 februarie 2012
Turcia - Germania
Sâmbătă, 31 martie 2012
România - Kazahstan
Germania - Spania
Elveţia - Turcia
Joi, 5 aprilie 2012
Elveţia - Germania
Spania - Kazahstan
Sâmbătă, 16 iunie 2012
Germania - România
Elveţia - Spania
Joi, 21 iunie 2012
România - Elveţia
Spania - Turcia
Sâmbătă, 15 septembrie 2012
Kazahstan - Germania
Turcia - Elveţia
Miercuri, 19 septembrie 2012
Spania - România
Germania - Turcia
Kazahstan - Elveţia
* Câştigătoarele celor şapte grupe şi cea mai bună formaţie de pe poziţia secundă** se vor califica la turneul final, fază care va fi găzduită de Suedia, în perioada 10-28 iulie 2013. Celelalte şase reprezentative de pe locul doi vor juca în play-off, pe 20/21 octombrie 2012 (manşa întâi) şi pe 24/25 octombrie 2012 (manşa a doua), iar cele trei câştigătoare din această fază vor obţine biletele pentru accederea la turneul final.
** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia secundă, se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe locurile 1, 3, 4 şi 5.

vineri, 16 septembrie 2011

JUNIORI UNDER 17 / România - Elveţia 0-3

Echipa naţională de juniori Under 17 a pierdut cu 0-3 în faţa reprezentativei similare a Elveţiei, într-un meci amical care s-a jucat ieri, la Buftea, la Centrul de Fotbal al FRF, în faţa a 100 de spectatori.
Shpetim Sulejmani (minutul 36), Miguel Castroman (minutul 40) şi Marvin Graf (minutul 69) au marcat golurile care au adus o nouă înfrângere pentru tricolori. Marţi, la Buftea, tot într-o partidă de verificare, elevii lui Cristian Sava au pierdut cu 0-1 în faţa elveţienilor.
Românii vor juca, luna viitoare, în turul preliminar din ediţia 2011-2012 a Campionatului European pentru juniori Under 17.

JUNIORI UNDER 19 / România - Macedonia 1-2

Echipa naţională de juniori Under 19 a României a pierdut cu 1-2, ieri, în faţa reprezentativei similare a Macedoniei, într-un meci amical care s-a jucat la Giurgiu, pe stadionul "Marin Anastasovici".
Tricolorii au marcat prin Florin Andone, în minutul 4. Oaspeţii au înscris prin Valmir Nafi (minutul 32) şi prin Mario Donev (minutul 83). Cele două formaţii s-au întâlnit şi marţi, la Giurgiu, tot într-o partidă de verificare (elevii lui Ovidiu Stângă s-au impus cu 7-0).
Românii vor juca, luna viitoare, în turul preliminar din ediţia 2011-2012 a Campionatului European pentru juniori Under 19.

marți, 13 septembrie 2011

JUNIORI UNDER 17 / România - Elveţia 0-1

Echipa naţională de juniori Under 17 a României a pierdut cu 0-1, astăzi, în faţa reprezentativei similare a Elveţiei, într-un meci amical care s-a jucat la Buftea, la Centrul de Fotbal al FRF, în faţa a 50 de spectatori.
Golul a fost marcat de Shpetim Sulejmani, în minutul 69. Cele două formaţii se vor reîntâlni joi, pe terenul tricolorilor, într-un alt test de verificare. Elevii lui Cristian Sava vor evolua, luna viitoare, în turul preliminar din ediţia 2011-2012 a Campionatului European pentru juniori Under 17.

JUNIORI UNDER 19 / România - Macedonia 7-0

Echipa naţională de juniori Under 19 a României a câştigat cu 7-0 în faţa reprezentativei similare a Macedoniei, într-un meci amical care s-a jucat astăzi, la Giurgiu, pe stadionul "Marin Anastasovici".
Au marcat: Steliano Filip, Florin Andone, Nicolae Stanciu (de trei ori) şi Alexandru Margine (de două ori). Cele două formaţii se vor întâlni şi joi, de la ora 10.00, în aceeaşi localitate, tot într-un test de verificare. Elevii lui Ovidiu Stângă vor evolua, luna viitoare, în turul preliminar din ediţia 2011-2012 a Campionatului European pentru juniori Under 19.

duminică, 11 septembrie 2011

LIGA I - BERGENBIER / Sportul Studenţesc - Voinţa Sibiu 2-2 (fotoreportaj)

Sportul Studenţesc şi Voinţa Sibiu au terminat la egalitate, 2-2, meciul pe care l-au jucat astăzi, la Bucureşti, în etapa a 6-a a Ligii I - Bergenbier. Partida s-a disputat pe stadionul "Regie", în faţa a 300 de spectatori.
Gazdele au marcat prin Lucian Cheţan (minutul 53) şi prin Valentin Lazăr (minutul 82). Rareş Forika (minutul 47) şi Claudiu Bunea (minutul 78) au înscris golurile nou-promovatei.


***


Vasile Şiman, preşedintele clubului Sportul Studenţesc, a venit la meci împreună cu băieţii săi
*
"Studenţii" din Regie (în alb) şi sibienii (în roşu) sunt gata de start
*
Titularii Sportului Studenţesc
*
Claudiu Bunea se pregăteşte să centreze
*
Oaspeţii pornesc la atac
*
Suspendat, Gheorghe Mulţescu a privit meciul din tribune. În pauză, tehnicianul a bătut la una dintre uşile care permit accesul în tunelul care duce la vestiare. Şi i s-a deschis
*
Valentin Lazăr, urmărind mingea
*
Galeria celor de la Voinţa Sibiu
*
Duel la înălţime, cu Eugen Beza (numărul 5) printre protagonişti
*
Marian Beţa trimite balonul către poarta Voinţei
*

Faze în care Ion Coman (numărul 9) este personajul principal
*
Căldura le-a dat jos tricourile câtorva spectatori
*

Sibienii au atacat poarta apărată de Andrei Popescu, pe care l-au învins de două ori
*
Eduard Nicola (numărul 18) controlează mingea
*
Alin Raţiu (în alb) şi Ion Coman (numărul 9)
*
Alin Raţiu (în alb) cere deja aut, dar Claudiu Bunea (în roşu) speră să ţină mingea în teren
*
Ionuţ Matei (numărul 11) şi Alin Raţiu (în alb) se felicită reciproc la finalul confruntării
*
Alexandru Pelici