marți, 9 octombrie 2012

JUNIORI UNDER 15 / România - Moldova 3-1

MECI AMICAL
* echipe naționale de juniori sub 15 ani (Under 15 - generația 1998) *

Marți, 9 octombrie 2012

Stadion: „Oțelul” - Galați

Spectatori: 100

ROMÂNIA - MOLDOVA 3-1

1-0: Ianis HAGI (47-penalty)
1-1: Ion CARAGI (54)
2-1: Andrei CIOBANU (62)
3-1: Tiberiu CĂPUȘĂ (80+2)

ROMÂNIA: (4-4-2) Cosmin DUR-BOZOANCĂ - Tiberiu CĂPUȘĂ, Virgil GHIȚĂ, Szabolcs KILYEN, Damir TOTIC - Andrei BRĂNIȘTEANU (46, Andreas IANI), Doru DUMITRESCU (41, Răzvan OAIDĂ), Ianis HAGI (69, Geani TUDOR), Andrei CIOBANU (66, Nicolae CÂRNAȚ) - Robert GRECU (57, Florinel COMAN), Carlo CASAP (28, Andrei VLĂDESCU). Antrenor: Florin RĂDUCIOIU
* În minutul 21, Virgil GHIȚĂ a primit cartonaș roșu.

Debut reușit pentru trupa lui Răducioiu
Echipa națională de juniori Under 15 a României s-a impus cu 3-1, astăzi, la Galați, în fața reprezentativei similare a Moldovei, în primul meci amical internațional al generației tricolore 1998.
Cu nouă jucători de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” printre titulari, gazdele au controlat începutul confruntării: mingea trimisă de Robert Grecu s-a dus peste poartă (minutul 11), iar Ianis Hagi a șutat, de la 23 de metri, tot „peste” (14). Moldovenii au avut prima ocazie importantă în minutul 22, atunci când Vadim Gulceac n-a nimerit poarta, de la 25 de metri, dintr-o lovitură liberă acordată pentru un fault în urma căruia Virgil Ghiță a primit cartonaș roșu (din postură de ultim apărător, l-a tras de tricou pe același Gulceac).
Dominare fără gol
Cea mai frumoasă șansă de a înscrie consemnată până la pauză i-a aparținut lui Doru Dumitrescu: în minutul 30, acesta a șutat de la 30 de metri, dar balonul a șters bara transversală. Apoi, mingea trimisă spre poartă de Hagi, din careu, a fost respinsă de un jucător al oaspeților (37), iar Andrei Ciobanu a reluat cu capul, „pe lângă”, de la 13 metri (38).
Hagi a deschis balul
Repriza secundă a adus și golurile, prevestite de o nouă serie de ocazii: portarul Oleg Dinga nu i-a permis lui Hagi să marcheze cu un șut de la 30 de metri (41), Iaser Turcan a șutat „peste” de la marginea careului (43), iar Andrei Ciobanu a căutat colțul lung (44). În minutul 47, „decarul” Hagi a transformat fără emoții un penalty acordat pentru un fault comis de Ion Cioca asupra lui Andrei Vlădescu. Ciobanu a avut, apoi, două oportunități de a face 2-0 (51 și 52), însă scorul a fost modificat de elevii lui Ghenadie Pușcă: în minutul 54, Ion Caragi a șutat excelent, de la 26 de metri, iar mingea s-a dus lângă bara din dreapta porții apărate de Cosmin Dur-Bozoancă.
Succesul a venit din afara careului
Tabela de marcaj a arătat 1-1 doar opt minute, până când Ciobanu a punctat de la 17 metri. Nicolae Cârnaț l-a scos în evidență pe Dinga (68 și 73), înainte ca Tiberiu Căpușă să înscrie superb, cu un șut în diagonală de la 20 de metri (80+2), și să pună capăt incertitudinilor din problema învingătoarei. S-a terminat 3-1, succes perfect pentru moralul unei generații tricolore aflate la început de drum, dar și pentru Florin Răducioiu, care a debutat în cariera de antrenor.


* Cele două formații se vor întâlni, tot într-un test de verificare, și joi. Duelul va avea loc la Galați (pe stadionul „Oțelul”), de la ora 15.00, și va fi transmis în direct de GSP TV. Intrarea spectatorilor va fi liberă.
* 14 dintre cei 18 jucători care au fost convocați de Florin Răducioiu pentru „dubla” cu Moldova sunt legitimați la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Dintre aceștia, doar portarul Denis Jalbă nu a evoluat astăzi. Ceilalți patru provin de la Poli Timișoara (Damir Totic), de la Atletico Arad (Andrei Brănișteanu și Răzvan Oaidă) și de la Steaua București (Geani Tudor).
* Deși intrarea spectatorilor a fost liberă, în tribunele arenei „Oțelul” au fost prezente doar aproximativ 100 de persoane. Printre acestea, s-au aflat și rude ale celor mai tineri tricolori.
* Primele meciuri oficiale pentru generația 1998 vor avea loc peste doi ani, atunci când vor începe preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 - Bulgaria 2015.

***

„Sunt bucuros atât pentru rezultat, cât și pentru joc. Am trecut printr-un moment dificil, atunci când Virgil Ghiță a primit cartonaș roșu. A fost primul meci internațional pentru această generație și l-am câștigat, ceea ce este foarte important pentru moralul jucătorilor. Ianis Hagi este un fotbalist inteligent, care pasează foarte bine și pe care prefer să îl am aproape de careul adversarilor.”
Florin Răducioiu, antrenorul României

„Mă bucur și pentru golul pe care l-am marcat, și pentru că echipa a câștigat. În meciul următor, cred că o să jucăm mai bine. Înainte de această partidă, tata mi-a urat baftă și mi-a spus să dau goluri și pase de gol.”
Ianis Hagi, jucător român

„A fost un meci plăcut, în care am dat dovadă de caracter, deoarece am reușit să câștigăm deși am evoluat mult timp în inferioritate numerică. „Mister” (n.r. - Florin Răducioiu) este un om deosebit, căruia îi dedicăm victoria! Urmează să ne pregătim cât mai bine în vederea preliminariilor care ne așteaptă. Joc cu numărul 7 pe tricou și pentru că modelul meu este Cristiano Ronaldo.”
Andrei Ciobanu, jucător român

* Declarații preluate de la postul GSP TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu