marți, 13 decembrie 2011

FUTSAL / România porneşte pe drumul care o poate duce în Thailanda

Fără nicio prezenţă la primele şase ediţii ale Cupei Mondiale la futsal, România încearcă, în această lună, să pună bazele primei sale calificări la cea mai importantă competiţie rezervată echipelor naţionale.
Pentru a ajunge la turneul final de anul viitor, tricolorii au de trecut peste două etape. Prima dintre acestea va avea loc în Italia, la Caltanissetta (în sala "Palacarelli"), între 15 şi 18 decembrie. Adversarele elevilor pregătiţi de spaniolul "Sito" Rivera Amoros De Quinos vor fi reprezentativa gazdelor, Polonia şi Bulgaria.
Şapte locuri pentru UEFA
Formaţiile care vor termina pe primele două locuri vor merge în play-off, fază programată anul viitor, în perioadele 25-28 martie (manşa întâi) şi 8-11 aprilie (manşa a doua). Cele şapte echipe care vor triumfa în play-off-ul din zona UEFA se vor califica la Cupa Mondială, întrecere care va fi găzduită de Thailanda, între 2 şi 18 noiembrie.

THAILANDA, VENIM! Românii vor să ajungă la Cupa Mondială de anul viitor (Foto: www.futsalolimpico.blogspot.com)


PRELIMINARIILE CUPEI MONDIALE, EDIŢIA THAILANDA 2012
Zona UEFA
Turul principal, Grupa 2 (gazdă: Caltanissetta - Italia)
Etapa 1 (joi, 15 decembrie 2011)
România - Bulgaria (ora 19.00)
Italia - Polonia (ora 21.30)
Etapa a 2-a (vineri, 16 decembrie 2011)
Polonia - România (ora 19.00)
Italia - Bulgaria (ora 21.30)
Etapa a 3-a (duminică, 18 decembrie 2011)
Bulgaria - Polonia (ora 18.00)
România - Italia (ora 20.00)
* Echipele care vor termina pe primele două locuri în cele şapte grupe din turul principal se vor califica în play-off. Formaţiile care vor câştiga cele şapte dueluri din play-off (fază ale cărei meciuri se vor juca în perioadele 25-28 martie (manşa întâi) şi 8-11 aprilie (manşa a doua)) se vor califica la turneul final (fază programată în perioada 2-18 noiembrie).

România, Italia şi Polonia au fost calificate din oficiu în turul principal. Bulgaria a ajuns în această fază în calitate de câştigătoare a Grupei B din turul preliminar.

ISTORIC
* România şi Italia s-au mai întâlnit de şapte ori (un singur meci a fost oficial). Tricolorii au pierdut de fiecare dată.
* România şi Polonia s-au mai întâlnit de două ori (ambele partide au fost amicale). Tricolorii au câştigat de fiecare dată.
* România şi Bulgaria s-au mai întâlnit de zece ori (două confruntări au fost oficiale). Tricolorii au triumfat de opt ori, iar celelalte dueluri s-au încheiat cu remize.

Thailanda (gazda competiţiei) şi Insulele Solomon (câştigătoarea ediţiei din acest an a Campionatului Oceaniei) sunt singurele echipe care s-au calificat deja la Cupa Mondială de anul viitor. 24 de formaţii vor fi prezente la startul întrecerii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu