joi, 30 august 2012

Minifotbal cu Usain Bolt, Yohan Blake şi Asafa Powell


Chiar dacă minifotbalul nu a fost printre jocurile olimpice de la Londra, campionii olimpici nu ezită să practice în timpul liber acest frumos sport.
După ce a uimit o lume întreagă prin calitățile sale fizice, dar și prin spiritul demn de un mare campion, atletul Usain Bolt, primul sportiv care a câştigat de două ori consecutiv titlurile olimpice la probele de 100 de metri şi de 200 de metri, joacă și minifotbal în timpul liber. În weekend-ul care a trecut, Usain Bolt a luat parte la unul dintre meciurile de minifotbal din orașul Uxbridge, partidă din cadrul campionatului din Anglia, desfășurat sub egida European Minifootball Federation.
De data aceasta, Usain Bolt a făcut echipă cu colegii săi Yohan Blake și Asafa Powell, care și-au demonstrat şi ei abilitățile pentru sportul cu balonul rotund. Cei trei atleți au jucat pentru echipa The Underdogs, care a pierdut meciul.

Usain Bolt (cu tricou negru) nu este la prima sa incursiune pe terenul de minifotbal. Cunoscut ca un fan al formaţiei Manchester United, acesta a declarat în urmă cu ceva timp că i-ar plăcea să aibă o a doua carieră sportivă chiar în fotbal.

"Minifotbalul este un sport dedicat exclusiv amatorilor, este un sport al nostru, al tuturor, al celor care iubim sportul în general şi fotbalul în mod special. Faptul că un campion olimpic, o adevărată legendă, și anume Usain Bolt, vine şi joacă minifotbal alături de noi nu poate decât să ne bucure enorm şi, totodată, să contribuie la dezvoltarea acestui sport", a remarcat Răzvan Burleanu, președintele European Minifootball Federation, dar și al Federației de Minifotbal din România.



Şedinţe foto cu Yohan Blake (foto sus, în centru) şi cu Usain Bolt (foto jos, în centru)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu