sâmbătă, 9 aprilie 2011

Steaua - Dinamo contra "Românii au talent"

Meciul Steaua - Dinamo (partidă care va fi transmisă de Digi Sport), joc din etapa a 28-a a Ligii I - Bergenbier, a fost programat pe 25 aprilie, zi în care va avea loc şi finala concursului "Românii au talent" (emisune difuzată de Pro TV). Ambele evenimente vor începe la aceeaşi oră, 20.30.
În duelul dintre cele două posturi de televiziune, Pro TV porneşte cu avantajul că poate fi urmărit în mai multe locuri din ţară în comparaţie cu Digi Sport. Rămâne de văzut dacă marele derby al fotbalului românesc va reuşi să aibă o audienţă mai mare faţă de una dintre cele mai vizionate emisuni din acest an.
Confruntarea televiziunilor ar fi putut fi evitată, dacă Pro TV ar fi programat meciurile din manşa întâi a semifinalelor Cupei României - Timişoreana pe 19 şi pe 20 aprilie (în loc de 20 şi 21 aprilie). Variantă posibilă, dacă privim programul pe care cele patru formaţii calificate în penultimul act al Cupei îl au în etapa a 27-a a campionatului, rundă care precede duelurile din a doua competiţie internă:
Vineri, 15 aprilie
Liga I - Bergenbier, etapa a 27-a: Unirea Urziceni - Gloria Bistriţa
Sâmbătă, 16 aprilie
Liga I - Bergenbier, etapa a 27-a: Oţelul - Dinamo, Sportul Studenţesc - Steaua
Duminică, 17 aprilie
Liga I - Bergenbier, etapa a 27-a: FC Braşov - CFR Cluj
În aceste condiţii, meciurile din Cupă s-ar fi putut disputa marţi, 19 aprilie (Gloria Bistriţa - Dinamo) şi miercuri, 20 aprilie (Steaua - FC Braşov), iar Steaua - Dinamo ar fi putut fi programat sâmbătă, 23 aprilie (s-ar fi evitat şi programarea de Sfintele Paşti a marelui derby).

Confruntările din Cupă au fost programate miercuri, 20 aprilie (Gloria Bistriţa - Dinamo) şi joi, 21 aprilie (Steaua - FC Braşov).

Se recomandă ca între datele de disputare a meciurilor unei echipe să fie cel puţin două zile de pauză (exemplu: dacă prima partidă are loc luni, a doua ar urma să se joace, cel mai devreme, joi).

Pentru a nu fi la concurenţă cu "Românii au talent", Steaua - Dinamo ar putea fi devansat (de exemplu, de la ora 18.30, urmând a se încheia în jurul orei 20.15). 25 aprilie este zi liberă (este sărbătorită a doua zi de Sfintele Paşti). O altă soluţie ar fi programarea meciului duminică, 24 aprilie (variantă care nu este agreată de Gigi Becali, finanţatorul grupării din Ghencea).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu