vineri, 6 ianuarie 2012

FOTBAL PE PLAJĂ / România, pe locul 6 în clasamentul european al ultimilor trei ani

Reprezentativa de fotbal pe plajă a României ocupă locul 6 în clasamentul european alcătuit pe baza rezultatelor înregistrate în 2009, 2010 şi 2011. Ierarhia a fost întocmită de Beach Soccer Worldwide (BSWW), for care se ocupă cu organizarea competiţiilor internaţionale din acest sport.
Tricolorii au adunat, în ultimii trei ani, 478 puncte. În faţa echipei pregătite de Stere Dămăşaru se află Rusia (1.263 puncte), Portugalia (1.120 puncte), Elveţia (876 puncte), Spania (774 puncte) şi Italia (656,5 puncte).
Aproape de podium
2011 este anul în care s-a înregistrat cea mai mare performanţă a românilor: au terminat pe poziţia a patra în Liga Europeană, cea mai puternică întrecere de pe continent. Tricolorii au fost foarte aproape de o clasare pe podium, însă imprecizia i-a vizitat în finala mică, pe care au pierdut-o la loviturile de departajare, în faţa Portugaliei.
Anul trecut, elevii lui Dămăşaru au strâns 180 puncte, zestre cu care au încheiat pe locul 4 în clasamentul european alcătuit pe baza rezultatelor din 2011.

Urmează Cupa Europeană
În ultima parte a acestei ierni, România va participa la Cupa Europeană, competiţie care va avea loc în Rusia. Întrecerea va aduce la start cele mai bune opt echipe din ediţia de anul trecut a Ligii Europene, adversarele tricolorilor urmând a se alege dintre reprezentativa gazdelor, Elveţia, Portugalia, Italia, Spania, Polonia şi Franţa. Meciurile (sferturile de finală, semifinalele, finala mică, finala şi turneul pentru locurile 5-8) se vor juca în perioada 17-19 februarie, la Moscova, în Palatul Sporturilor "Lujniki".

25 de echipe a devansat România în clasamentul european întocmit pe baza rezultatelor din 2009, 2010 şi 2011. Formaţiile respective sunt: Polonia, Franţa, Ucraina, Ungaria, Turcia, Azerbaidjan, Cehia, Olanda, Israel, Germania, Anglia, Belarus, Grecia, Norvegia, Austria, Andorra, Estonia, Moldova, Bulgaria, Slovacia, Belgia, Kazahstan, Letonia, Lituania şi Georgia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu