marți, 6 martie 2012

JUNIORI UNDER 17 / "Dubla" amicală România - Bulgaria, la Buftea

Echipele naţionale de juniori sub 17 ani (Under 17 - generaţia 1995) ale României şi Bulgariei se vor întâlni, în această săptămână, în două meciuri amicale. Ambele partide se vor juca la Buftea, la Centrul de Fotbal al FRF.
Prima confruntare va avea loc mâine, de la ora 15.00, iar cel de-al doilea duel se va desfăşura vineri, de la ora 12.00. Intrarea spectatorilor va fi liberă la ambele dispute.
Elevii lui Cristian Sava au mai jucat, în 2012, un meci: în ianuarie, s-au impus cu 2-0, pe teren propriu, în faţa selecţionatei italiene Comitato Regionale Campania (formaţie din categoria juniori Under 19 - generaţia 1993).
Noi: pregătiri pentru perioada Under 19
Eliminaţi, în octombrie, din cursa către Campionatul European - Slovenia 2012, tricolorii au început pregătirea în vederea partidelor pe care le vor juca în preliminariile ediţiei din 2014 a Campionatului European pentru juniori Under 19. Întrecerea continentală care va avea loc peste doi ani va desemna şi echipele care vor reprezenta zona UEFA la Cupa Mondială pentru tineret Under 20 - Noua Zeelandă 2015.
Ei: pregătiri pentru turul de elită
Adversara pe care România o va avea mâine şi vineri are alte priorităţi în această perioadă: Bulgaria va juca, între 20 şi 25 martie, în ultima fază (turul de elită) din preliminariile Campionatului European - Slovenia 2012. Elevii lui Aleksandar Dimitrov vor evolua în Grupa 4, la Bremen, împotriva Portugaliei, a Germaniei şi a Turciei. Reprezentativa care se va clasa pe locul 1 se va califica la turneul final.
Bulgaria a ajuns în turul de elită cu mari emoţii: a terminat pe locul 3 în Grupa 8 din turul preliminar (serie în care a câştigat patru puncte: 2-3 cu Georgia, 0-0 cu Suedia şi 2-0 cu Moldova; meciurile s-au jucat în Moldova) şi pe poziţia secundă în ierarhia formaţiilor care au încheiat pe locul 3 în cele 13 grupe din turul preliminar. Echipele clasate pe primele două poziţii ale celui din urmă top au primit ultimele bilete care asigură accesul în turul de elită.

1-1
este rezultatul înregistrat în singura confruntare care a avut loc anul trecut între generaţiile 1995 ale României şi Bulgariei. Meciul s-a jucat la Pravets, la 23 iunie, într-un turneu amical care a fost câştigat de tricolori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu