marți, 6 martie 2012

CUPA REGIUNILOR / În turul preliminar, prahovenii vor întâlni kazahi, turci şi israelieni

Tragerea la sorţi efectuată ieri, la Nyon, a stabilit că reprezentanta României va avea adversare din Kazahstan, din Turcia şi din Israel în turul preliminar din ediţia 2012-2013 a Cupei Regiunilor.
Competiţia este organizată de UEFA şi aduce la start formaţii alcătuite doar din jucători amatori. Federaţia Română de Fotbal va trimite în această întrecere echipa AJF Prahova, grupare care a câştigat ultima ediţie din varianta naţională a Cupei Regiunilor (în finala desfăşurată anul trecut, la Buftea, s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la AJF Maramureş).
Românii, kazahii, turcii şi israelienii se vor duela în Grupa A, între 1 august şi 30 septembrie. Gazda meciurilor din această serie nu a fost încă desemnată. Formaţiile care vor termina pe primul loc în cele două grupe din turul preliminar se vor califica în turul intermediar, acolo unde va ajunge şi cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe poziţia secundă în seriile din turul preliminar.
Îi aşteaptă Bulgaria sau San Marino
În turul intermediar, câştigătoarea Grupei A va juca în Grupa 2, alături de reprezentantele Bulgariei, Elveţiei şi Croaţiei, iar cea mai bună dintre formaţiile de pe poziţia secundă va merge în Grupa 6, unde o aşteaptă echipa naţională de amatori a statului San Marino şi grupări din Irlanda şi din Anglia. Confruntările din Grupa 2 vor avea loc în Bulgaria, iar cele din Grupa 6 se vor desfăşura în San Marino. Atât partidele din Grupa 2, cât şi cele din Grupa 6 se vor juca între 1 octombrie 2012 şi 30 aprilie 2013.
Formaţiile care vor încheia pe locul 1 în cele opt serii din turul intermediar se vor califica la turneul final. Ultima fază va fi găzduită de una dintre echipele care vor trece de turul intermediar.


ISTORIC

Reprezentantele României în Cupa Regiunilor


1999:
Nu a avut nicio reprezentantă

2000-2001:
Dacia (s-a clasat pe locul 2 în Grupa 9 din turul preliminar; nu exista turul intermediar)

2002-2003:
Dacia (s-a clasat pe locul 3 în Grupa 8 din turul preliminar)

2004-2005:
Dacia (s-a clasat pe locul 2 în Grupa Est din turul preliminar; s-a clasat pe locul 1 în Grupa 2 din turul intermediar; s-a clasat pe locul 4 în Grupa B din turneul final)

2006-2007:
Oltenia (s-a clasat pe locul 2 în Grupa 7 din turul intermediar)

2008-2009:
Oltenia (s-a clasat pe locul 1 în Grupa 6 din turul intermediar; s-a clasat pe locul 1 în Grupa A din turneul final; a pierdut cu 1-2 în finală, în faţa spaniolilor de la Castilla y Leon)

2010-2011:
Prahova Muntenia (s-a clasat pe locul 3 în Grupa B din turul preliminar)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu