joi, 1 martie 2012

Visuri tricolore de primăvară

Trei dintre echipele naţionale pot produce, în această primăvară, premiere pentru istoria fotbalului din România. Reprezentativele de juniori Under 19, de junioare Under 19 şi de futsal au ajuns în etapa finală a preliminariilor.

Junioarele caută gloria printre lalele
Primul răspuns la întrebarea "Câte dintre cele trei formaţii se vor califica la turneele finale?" îl vom afla la începutul lunii viitoare. Elevele lui Mirel Albon vor merge pe tărâmul lalelelor - Olanda, acolo unde se vor duela cu Franţa, cu Islanda şi cu reprezentativa gazdelor, într-o grupă din care ocupanta locului 1 va câştiga dreptul de a juca la ediţia din acest an a Campionatului European. Însă şi cine se va clasa pe poziţia secundă va continua să spere că va ajunge la cea mai importantă întrecere de pe continent. Ultimul bilet care asigură participarea la turneul final programat la vară, în Turcia, va fi acordat celei mai bune dintre echipele care vor ocupa locul 2 în cele şase serii din ultima fază a preliminariilor.

Cu gândul la Thailanda
La scurt timp după ce vom afla deznodământul din prologul acestei trilogii tricolore, reprezentativa de futsal va intra pe ultima sută de metri a unui vis care fie se va încheia foarte aproape de casă, fie se va transforma într-o realitate exotică. Pentru a ajunge la ediţia din acest an a Cupei Mondiale, competiţie care va avea loc la toamnă, în Thailanda, românii pregătiţi de spaniolul "Sito" Rivera Amoros De Quinos au de trecut pestul hopul numit Ucraina. Două confruntări, una în martie, la Târgu Mureş, cealaltă în aprilie, vor da un nou răspuns la întrebarea tricoloră a primăverii.

Miză dublă pentru juniori
Pentru elevii lui Ovidiu Stângă, examenul va fi la finalul anotimpului renaşterii. Trei dueluri îi aşteaptă şi pe juniorii cei mari: cu Ungaria, cu Germania şi cu Serbia, ţara în care se vor juca meciurile din această serie. Patru formaţii vor încerca să se claseze pe locul 1, singura poziţie de pe care se poate merge la Campionatul European, întrecere la care România a mai fost prezentă doar o dată, anul trecut, atunci când, în calitate de gazdă, nu a simţit emoţiile preliminariilor. Calificarea la turneul final care fi organizat la vară, în Estonia, reprezintă şi viza de care tricolorii au nevoie pentru a continua călătoria către o competiţie de un alt nivel. Geografia spune că Turcia, locul în care va avea loc ediţia de anul viitor a Cupei Mondiale pentru tineret Under 20, se află la mică distanţă faţă de România, însă fotbalul are o altă părere: drumul către Istanbul trece prin Belgrad şi prin Tallinn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu