luni, 14 martie 2011

FEMININ / România, în grupă cu Germania, Spania, Elveţia, Turcia şi Kazahstan

Echipa naţională feminină a României va juca în Grupa 2 din turul doi preliminar al Campionatului European, ediţia 2013. Tragerea la sorţi de astăzi, din Elveţia (de la Nyon), a stabilit că tricolorele vor întâlni Germania, Spania, Elveţia, Turcia şi Kazahstan.
Dintre cele şase formaţii din cea de-a doua serie, doar Germania, în calitate de ţară-gazdă, va participa la ediţia din acest an a Cupei Mondiale. Germania a câştigat ultimele două ediţii ale Cupei Mondiale şi ultimele cinci ediţii ale Campionatului European (în total, a triumfat de şapte ori în întrecerea continentală).
Până la debutul în actualele preliminarii, elevele Mariei Delicoiu vor juca un meci amical împotriva Serbiei, pe teren propriu, pe 19 mai.
Tragerea la sorţi de astăzi a fost efectuată de Hedvig Lindahl, jucătoare suedeză care este ambasador al acestei ediţii a Campionatului European (turneul final va fi găzduit de Suedia). Ea a fost ajutată de Mircea Sandu, membru al Comitetului Executiv al UEFA şi preşedinte al Comitetului Echipelor Feminine al UEFA, şi de Gianni Infantino, secretarul general al UEFA.

GRUPA 1
Italia
Rusia
Polonia
Grecia
Macedonia
Bosnia-Herţegovina

GRUPA 2
Germania
Spania
Elveţia
România
Turcia
Kazahstan

GRUPA 3
Norvegia
Islanda
Belgia
Ungaria
Irlanda de Nord
Bulgaria

GRUPA 4
Franţa
Scoţia
Irlanda
Ţara Galilor
Israel

GRUPA 5
Finlanda
Ucraina
Belarus
Slovacia
Estonia

GRUPA 6
Anglia
Olanda
Slovenia
Serbia
Croaţia

GRUPA 7
Danemarca
Cehia
Austria
Portugalia
Armenia

* Partidele se vor disputa între 17 septembrie 2011 şi 19 septembrie 2012. Câştigătoarele celor şapte grupe şi cea mai bună formaţie de pe poziţia secundă** se vor califica la turneul final, fază care va fi găzduită de Suedia, în perioada 10-28 iulie 2013. Celelalte şase reprezentative de pe locul doi vor disputa un play-off, pe 20/21 octombrie 2012 (manşa întâi) şi pe 24/25 octombrie 2012 (manşa a doua), iar cele trei câştigătoare din această fază vor obţine biletele pentru accederea la turneul final.
** Pentru stabilirea clasamentului echipelor de pe poziţia secundă, se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute de acestea împotriva formaţiilor de pe poziţiile 1, 3, 4 şi 5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu